IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето защо няма ръчни предавки в Mini JCW GP

Причината най-бързото Mini в историята да е само автоматик, не е умишлена

Ето защо няма ръчни предавки в Mini JCW GP

Преди седмица Mini представи най-мощния и бърз модел в историята си. John Cooper Works GP е с много мощност, драматичен дизайн и... автоматична кутия. По дяволите.

Оказва се, че британците са имали доста добро оправдание да не предлагат най-новия си хот хеч с три педала. В разговор с Autoblog.com по време на автосалона в Лос Анджелис говорител на фирмата каза, че в момента марката не разполага с ръчна кутия, която е в състояние да издържи 306 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Mini

Инвестиция в нова кутия е била възможна, но при ограничена серия от само 3000 броя, това не би имало стопански смисъл, особено като се има предвид колко добър е спортният автоматик на BMW за този агрегат. Осемстепенната кутия на Aisin се вгражда и в JCW Countryman и Clubman, както и в BMW M135i и X2 M35i.

Mini обясни и че карбоновите разширения на калниците не се предлагат само за украса. Те помагат не само за поместването на по-широките гуми, но и за намаляване на повдигането на каросерията при скорост. Те са изработени от въглеродни влакна, останали при производството на BMW i3 и i8.

Снимки: Mini

0 от 500