IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперавтомобил на алкохол излиза на пазара

Цената на Roland Gumpert Nathalie е 407 000 евро (ГАЛЕРИЯ)

Суперавтомобил на алкохол излиза на пазара

Суперавтомобилът Roland Gumpert Nathalie, създаден от бившия изпълнителен директор на Audi Motorsport Роланд Гумперт, влиза в серийно производство. Брандът Roland Gumpert анонсира първата серия от модела - First Edition, и обяви цена от 407 000 евро.

Главната особеност на Roland Gumpert Nathalie е задвижващата система, която комбинира 15-киловатов блок от метанолни горивни клетки с 65-литров резервоар и буферна батерия, осигуряващи общ капацитет от 178 кВтч. Системата работи по следния начин: метиловият алкохол (метанол) се нагрява до 300-400 градуса по Целзий, в резултат на което се отделя водород, от който електрохимичният генератор под капака получава електричество за захранване на батериите.

"Натали" се задвижва от четири електромотора, които развиват мощност от 536 конски сили. Всяка двойка е оборудвана с двустепенни трансмисии, синхронизирани помежду си. От място до 100 км/ч купето ускорява за 2,5 секунди, а максималната му скорост е 300 км/ч. Общият пробег е 820 км, макар че преди време Гумперт говореше за 1200 км. Зареждането на целия резервоар с метанол отнема само три минути.

Още снимки - в галерията:

Общият тираж на Roland Gumpert Nathalie ще бъде 500 бройки, в които се включват и тези от First Edition, които не се знае колко ще са. Цената на първото издание включва специален цвят на каросерията и разширен списък с оборудване. Планира се доставките на "алкохолния" суперавтомобил за клиентите да започнат в първата половина на 2021 година.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 4 години )
    Е те това е Екомобилът вече. Без щепсел, без чакане. И най вече без полвин тон батерии.И дизайна е доста силен. Някак класически, без смешни залитания. Без кич. Той хер Гумперт от доста години се опитва да направи пробив и според мен успя. Тази хитрост с Метанола ще направи Екоколите по пригодни за пълноценно ползване. А дано!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анони... ( преди 4 години )
    Метанола не става за пиене, една глътка и се ослепява, на втората обръщаш очите.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    малко на GTR мяза
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизайнът е трепач. А колкото до алкохола ми се струва, че доста скъпо ще излиза зареждането, но пък е екологично с нулеви емисии. Колкото до пиенето в Русия и Полша то явно някои не са чели статистики за употреба на алкохол на глава от населението. На първите места са Скандинавските държави на 4-то място е Полша, а на 5-то е Русия. Това е за 2018 г.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мариачи ( преди 4 години )
    За мен са издокарали дизайнът, хич не го знам от коя ера, година и т.н. е, ама е бая якоо, БАКООООООООООО
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизайна е доста олд-скуул - ала спортна кола от края на 90-те. Доста е различен от модерните коли с подобни параметри.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Това е най-сигурният начин да откажем руснаците и поляците да карат коли :) Ако всички минат на алкохол, край, нито ч кола няма да тръгне по улиците на тези 2 страни :)
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това в Русия няма бъдеще
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Щерю ( преди 4 години )
    "кола на алкохол" - ама, това е върховно светотатство, бре!