IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra Formentor дебютира в две версии

Крос-купето залага на 2,0-литров бензинов двигател с мощност 310 коня и хибриден вариант

Cupra Formentor дебютира в две версии

Първият модел, създаден специално за марката Cupra (без препратка към Seat), е кръстен на дивия нос Formentor на испанския остров Майорка, чиито скали послужиха като източник на вдъхновение за дизайнерите. Крос-купето ще се предлага в 7 цвята на каросерията, а багажникът му има обем от 450 литра. Както се очакваше, концептът Formentor влезе в серийно производство без значителни промени. Стартът на продажбите в Европа е планиран за четвъртото тримесечие на годината.

На теория новият модел съчетава "офроуд атрибути и естетиката на спортен хечбек". Той дебютира в две версии. Стандартната е оборудвана с 2.0 TSI четирицилиндров турбо двигател (310 к.с., и 400 Нм),седемстепенна роботизирана DSG скоростна кутия и 4Drive задвижване на четирите колела. Версията eHybrid (245 к.с., 400 Нм) комбинира 1.4 TSI четирицилиндров двигател с електромотор с мощност 85 кВт, литиево-йонна батерия с капацитет 13 кВтч и същата DSG кутия. Само на ток моделът може да измине 50 км.

Cupra Formentor

В базовото оборудване се предлагат 19-инчови лети джанти с "медно" покритие, през които се виждат спирачните апарати Brembo. По размери Formentor е близък например до компактното Audi Q3. Дължината му е 4450 мм, широчината - 1839 мм, височината - 1511 мм, а междуосието - 2680 мм.

Formentor до голяма степен повтаря новия хечбек Cupra Leon, на базата на който вероятно е направен. Създателите на кросоувъра не съобщиха обаче нищо за ускорението и максималната скорост на модела. Споменават се електронно контролирани амортисьори DCC, няма обаче блокировка на диференциала. Водачът има избор от четири режима на шофиране: Comfort, Sport, Cupra и Individual, които се избират от превключвател на кормилната колона.

Основни роли в салона играят мултифункционалния волан с бутони за стартиране на двигателя и избора на режимите на шофиране, селекторът на скоростите, цифровият приборен панел Digital Cockpit с функцията Sport View, медийният център Full Link с 12-инчов сензорен екран, управлението с глас и жестове.

Още снимки - в галерията:

Пътниците ще се забавляват по време на движение с онлайн услуги. Смартфоните могат да се свързват чрез Bluetooth, има четири USB-C порта, вградена eSIM карта и мобилното приложение Cupra Connect. Медийният център поддържа Apple CarPlay (безжично) и Android Auto (чрез кабел). Списъкът на системите за сигурност включва адаптивен круиз контрол, разчитащ GPS навигационни данни и образа от предната камера, както и Exit Assist, който не позволява на шофьорската врата да се отвори при възможност за удар в друга кола, пешеходец или колоездач.

Снимки: Cupra

0 от 500