IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франкфуртският автосалон се мести в Мюнхен от 2021

Баварската столица надделя над Хамбург и Берлин за домакин на изложението

Франкфуртският автосалон се мести в Мюнхен от 2021

Това, което се задаваше на хоризонта, вече е официално. Следващото Международно автомобилно изложение IAA ще се проведе през 2021 г. в Мюнхен. Новината бе обявена от Съюза на германската автомобилна индустрия VDA.

Решението бе взето след преговори с баварската столица за сключване на договор за преместването на изложението. В състезанието участваха Берлин и Хамбург, а досегашният град-домакин Франкфурт бе изключен.

„Мюнхен спечели срещу Берлин и Хамбург. Трите града, между които бе финалният избор, представиха амбициозни и внушителни планове да продължат да развиват IAA заедно с VDA“, каза президентът на VDA Хилдегард Мюлер.

IAA в Мюнхен

В бъдеще IAA ще се развие от автомобилно изложение в мобилна платформа. Освен за автомобили то ще бъде място за идеи за развитието на умните градове и интелигентните концепции за придвижване с иновативна свързаност на участниците в него и ще бъде насочено към нуждите на хората. Според VDA Мюнхен предлага най-добрите предпоставки за това.

Мюнхен спечели с многобройните места за Event Locations, които ще бъдат свързани със залите на изложението чрез специални ленти за движение на екологични автомобили. Идеята е освен на изложението, посетителите да виждат експонатите и на шосето и в града.

Lamborghini на IAA

Градът също е и технологичен и индустриален център на Германия и седалище на много хай-тех концерни, стартиращи компании и изследователски лаборатории. Градът е считан за водещ иновационен център в страната с уникална смес от браншове.

От дълги години градската управа преследва целта за превръщане на града в Smart-City в много области на ежедневния живот, като фокусът е върху трайните решения за мобилност. Баварската столица притежава изключително добра инфраструктура и има опит в организирането на големи събития.

Снимки: VDA, IAA

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мюнхен спрямо Париж е като село. Така, че прилики между двете не може в никакъв случай да има. Във Франкфурт изложението е направено в покрайнините на града точно на 15 мин от летището та и там много общо няма с Мюнхен при който летището е на 40 км от града и там няма къде да се направи изложението. В Мюнхен всяко събитие се отразява много жестоко на пътнико-потока и става супер зле. Просто града не е проектиран за толкова много население и коли и нещата не са никак добре.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прав си, за Мюнхен точно, няма как да знам. Ама хайде да знам малко за Париж и за Франкфурт. В Париж съм живял, а във Франкфирт съм ходил специално за салона. В Париж той не се отразява по никакъв начин на движението в града, освен, може би, малко на безплатните места за паркиране около самия салон, но винаги съм си намирал (не съм пропускал салон докато бях там). Във Франкфурт като цяло движението беше доста спокойно.. И двата пъти. Така че, моля ти се. Овен това е веднъж на две години
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 Когато си на село, за Астри си мислиш, за миене на чинии (за т0aлетни няма ли да кажеш)няма как да знаеш колко е зле почти всяка седмица да има някакво събитие, което да блокира града. Няма как да знаеш, че града е пръска по шевовете и без тези събития, а когато се случи такова всичко е блокирано в буквалния смисъл. Трябва ти 2-3 пъти повече време да заведеш децата на училище, градина и да отидеш на работа. На кое точно трябва да се радват хората, че не разбрах?
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да точно автосалонът ще ти разруши вътрешния мир, батенце, ще бъде ужас!!! Цяла седнмица (или две). Докато бързаш за ресторанта с миенето на чиниите с Astra F 1,6 ли? Хората ще направят едно от световните изложения, заедно с Детроит, Париж, Женева и Токио в града в който живееш, а пък ти мале, мале, ужас ще е. Май си за сайта бг мама, не за автомобилен сайт, а притеснено човече? :P
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    3-ти , ти си като от онзи виц за чукчата : "Чукча не читател, Чукча -писател!:))) Чети , написано е къде ще е :"Мюнхен спечели с многобройните места за Event Locations, които ще бъдат свързани със залите на изложението чрез специални ленти за движение на екологични автомобили. Идеята е освен на изложението, посетителите да виждат експонатите и на шосето и в града."
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сега и автосалон в този пренаселен и нагъчкан град. Просто нямам думи! Дано да го направят някъде извънграда, че ако е вътре ще бъде чудо. Дано не е в Месещадт (панаирния град), а да изградят нов център, но се съмнявам. В Месето (панаира) ще е вероятно и ще бъде истинска лудница.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Добър за какво? За живот определено не е! Цените са главозамайващо високи. Да си намериш жилище е почти невъзможно на нормална цена. Наемите са убийствени. Всичко е много скъпо. Вярное, че работа има, но работиш общо взето за наем и данъци, а като теглиш чертата нищо не ти остава накрая. Задръстванията са ужасни. Имам чувството, че цял свят се е изсипал в Мюнхен и се е качил на МПС-та и кара денонощно, а в час пик си часове в задръствания. И сега за капак това изложение. :(
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    M ( преди 4 години )
    Съвсем логично - един от най-добрите и модерни градове в света! За съжаление, и един от най-скъпите!