IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автосалонът във Франкфурт отиде в историята

През 2021 г. изложението ще се проведе в друг град в Германия

Автосалонът във Франкфурт отиде в историята

Познатите автомобилни изложения са в криза, като спадът на посетителите кара масово производителите да се отказват от тези събития. Едно от тях - легендарният автосалон във Франкфурт (IAA), вече е история, тъй като от 2021 г. ще се провежда в друг град, съобщиха организаторите на събитието Verband der Automobilindustrie (VDA).

Кандидатите до момента са Берлин, Хамбург и Мюнхен, като окончателното решение ще бъде взето в близките няколко седмици. В момента преговорите с администрациите на тези три града продължават, като свои концепции за изложението са представили още Щутгарт, Хановер и Кьолн.

Салон Франкфурт

По принцип автосалонът във Франкфурт се провежда през две години, тъй като се редува с този в Париж. И двете изложения са през есента, докато това в Женева е през март. Тази година наред е изложбата във френската столица, след като миналата есен домакин беше германският град.

Още тогава обаче беше отчетен сериозен спад на посетителите, като изложението беше посетено от 550 000 души. За сравнение, през 2017 г. салонът отчете 810 000 посетители, а през 2015 г. техният брой беше 931 000.

Снимки: IAA

0 от 500