IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine A110 получи две специални версии

Френската фирма предлага програма за индивидуализация за спортното си купе

Alpine A110 получи две специални версии

Марката Alpine разкри две нови ограничени версии на спортния си A110, с които вече предлага специални опции за дизайна и тапицерията. Първата от тях е A110 Légende GT, която Alpine нарича „най-фината интерпретация на А110“ до днешна дата. Тя се базира на A110 Légende и е считана за по-пригодна за изминаване на дълги дистанции версия.

GT се отличава от останалите модели с 18-цоловите си джанти със златиста емблема, прозрачните задни светлини и кафявите кожени седалки. Този модел ще се продава в три цвята – Deep Black и Abyss Blue, в които може да бъде поръчано стандартното А110, както и новата опция, наречена Mercury Silver.

Alpine A110 Legende GT

Седалките се регулират в шест посоки стандартно, докато допълнителните интериорни детайли включват маркер в горната част на волана, кафяви панели и шевове по таблото в същия цвят, карбонови детайли и номерирана табелка в централната конзола. Допълнително отделение за вещи между двете седалки подчертава потенциала за по-дълги пътувания.

1,8-литровият турбодвигател на А110 остава непроменен. Légende GT е с 252 к.с., ускорява от 0 до 100 за 4,5 секунди и развива 260 км/ч. Спортен ауспух, подобрени спирачки Brembo, паркинг-сензори, камера за задно виждане и подобрена аудиосистема са детайли от стандартното оборудване.
Моделът ще бъде произведен само в 400 броя, като цената във Франция започва от 69 300  евро.

Alpine A110 Color Edition

Alpine разкри и A110 Color Edition, която ще се предлага за кратко време всяка година в уникален цвят. За 2020 г. Color Edition е боядисана в Sunflower Yellow, който е взет от оригиналната цветова гама от 60-те години.

Color Edition се базира на топмодела А110 S и е задвижвано от най-мощната версия на четирицилиндровия двигател с 292 к.с. От него е взети и настройките на окачването. Цената на модела е 71 000 евро.

Марката представи и програма за персонализация на Atelier Alpine, която включва 29 нови цвята, вдъхновени от историята, всеки от които ще бъде положен само върху 110 коли. Специалните оттенъци могат да бъдат избрани за всички модели от гамата срещу 5000 евро екстра. 

Вижте още снимки в галерията:

Снимки: Alpine

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Скрий се бе смешник ( преди 4 години )
    Карай си немския таралясник и си мисли че имаш яката работа...
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Явно си получил необратими увреждания от системно ползване на рено, щом не можеш и един линк да отвориш!Айде пробвай пак, та дано видиш пътното "поведение" на тоя САМО твой "върхов спортен модел:https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=11s
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Warwicksz ( преди 4 години )
    Кре.тено германофилски Алпин отдавна е признат за върхов спортен модел от всички по Света в своята категория!
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Ама и те ли ... ( преди 4 години )
    ще имат такова "спортно" поведение на пътя - доста по-зле и от комби: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=11s