IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Alpine се предава пред хибридната мода

Важната за оцеляването на фирмата мярка не е далеч от желанията на клиентите

И Alpine се предава пред хибридната мода

Alpine е марка, посветена изцяло на спорта и спортните автомобили. Но дори творения като актуалния А110 няма да избегнат хибридизацията в бъдеще. Кога и каква технология ще бъде вградена, все още не е ясно, но въвеждането на изцяло електрифицирано задвижване може би не е така далеч, както някои очакват.

В интервю за британското сп. Auto Express вицепрезидентът за продажбите и регионите в групата Renault, Оливие Мурже, заяви че Alpine „не може да избяга“ от предиствата на хибридните технологии.

Alpine

Въпреки че се фокусира върху концептуално чисти спортни автомобили, Alpine ще бъде „сериозно електрифицирана“ и ще продължи да насочва вниманието си към технологиите. И, изпреварвайки въпроса дали това няма да унищожи ДНК-то на марката, Мурже запази оптимизъм: „Вижте Ferrari – дори най-новия им модел е електрически“.

Най-привлекателната черта в А110 е ниското тегло – обратното на това, с което асоциираме акумулаторите и електрическата техника. Евентуалните предимства на хибридизацията при Alpine могат да бъдат по-добра отзивчивост, по-висока мощност и значително по-нисък разход.
Колкото и подобна новина да не се харесва на пуристите, тя може да е от огромна значение за оцеляването на Alpine. В подкрепа на смелата стъпка Мурже добави, че клиентите на марката желаят повече динамика, но и повече удобства, а не само „голи“ и леки спортни машини.

Alpine

Подобен ход също така ще намали средните емисии на гамата на Renault допълнително и ще помогне за заздравяване на финансовото състояние, което от своя страна може да означава повече средства за модели като А110. Остава да видим.

Снимки: Alpine

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до каква динамика: хубаво е преди да пишеш простотий е да си преведеш коментарите под видеото и ще разбереш,че при Алпин има особености в техниката на управлението заради средноразположеният двигател. Всеобщото мнение от коментарите е,че е един страхотен автомобил.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    DS ( преди 4 години )
    DS=CitroenAlpine=RenaultPorsche=Bugati=VWLexus=Toyotaи т.н.
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    каква динамика... ( преди 4 години )
    от това НЕДОРАЗУМЕНИЕ, маде ин рено!!? Гледайте: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc