IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine A110 Rally се завръща към корените си

Новата версия на рали-легендата е предназначена за частни отбори

Alpine A110 Rally се завръща към корените си

Новото издание на Alpine A110 се завръща към корените си. Във версията A110 Rally то възражда спомените за старото А110. През 70-те години спортното купе записа внушителни успехи, включително първата официална титла в Световния рали шампионат през 1973 г.

Рали-версията на новото Alpine A110 е разработена от компанията Signatech. В нея е използвано по-лекото окачване на състезателните модели GT4 и Cup. Добавени са специфични за рали-спорта хидравлично окачване, спирачки Brembo, хомологиран от FIA ролкейдж и състезателни седалки с шестточкови колани.

Alpine A110

Четирицилиндровото турбо е с непроменен обем от 1,8 литра, но мощността му е увеличена на над 300 к.с. Използвана е и секвенциална шестстепенна кутия, както и блокируем диференциал.

В разработката на автомобила са участвали френският рали-шампион Еманюел Жиру и навигаторът му Лоран Пелие. Двамата ще изпълнят и програмата по изпробване на модификациите и избора на окончателни настройки.

Alpine A110

Доставката на първите автомобили е планирана за началото на 2020 г. Малко след това те ще участват в първите надпревари. Цената на A110 Rally за частни отбори е 150 хиляди евро.

Снимки: Signatech

0 от 500