IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коя „напомпана“ Tesla всъщност е най-бърза?

Електромобилите се съревновават при тежки условия (ВИДЕО)

Коя „напомпана“ Tesla всъщност е най-бърза?

Електромобилите на Tesla в състезание за ускорение и спиране не е нещо ново. В повечето случаи моделите на американския производител се състезават срещу коли на друга марки. Феновете на автомобилите на ток обаче се интересуват, кой модел на Tesla действително е най-бърз. А отговор на този въпрос дава You-tube каналът Carwow, който организира съревнование на писта между топ-версиите на трите модела на марката.

Един срещу друг се изправят кросоувърът Model X P100D, лифтбекът Model S Performance и седанът Model 3 Performance. Изпитанието се провежда при дъжд и съответно мокра писта, като електромобилите се състезават на 1/4-миля, ускорение в движение при скорост 79 км/ч, както и при спиране при скорост 113 км/ч. Трите коли са с различна мощност, тегло и пазарна стойност.

Най-достъпния и най-лек участник е двумоторният Model 3. Той развива 496 к.с., като тежи 1847 кг. Във Великобритания тази версия струва 52 590 панда. За сравнение, използваният в случая Model S предлага 836 к.с., тежи 2241 кг и струва 93 929 паунда. А техният последен съперник в случая – Model X, разчита на 806 к.с., тежи 2487 кг и се предлага за минимум 97 890 паунда.

В състезанието на 402 метра първият и вторият на финала са разделение от 0,1 секунди, а трите електромобила се вместват в 0,4 секунди. Изпитания за ефективност на спирачките пък се оказва с най-голяма интрига.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    grozdanov ( преди 4 години )
    Обзалагам се, че вие всички анонимници, дори не сте доближавали елкола, аз съм карал доста.Като покарате, пишете пак.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    grozdanov, нали знаеш каква е разликата между теб и диapиата? Тя не може да пише...
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    grozdanov ( преди 4 години )
    Нали знаете , каква е приликата между най яката тсла и диарията? Никога не си сигурен дали ще устискаш до в къщи.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Киров-младши ( преди 4 години )
    А като си представя че мойто 997 Turbo 4x4 със Sport Chrono пакет и tiptronic-S скорости беше тоталния връх на сладоледа като излезе и лятото на 2006-та беше единствената сток кола, която даваше 11-ки на Божурище.. А са гледам един младеж Tesla racing channel с изкорубена P100D дава средни десетки.. Май ще се мятаме на такава ;)
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Ел. техника ( преди 4 години )
    Коли по 2 тона в тва мокро време... Модел 3 доста го забързаха през годините чрез ъпдейти и взе да ги настига. Джобна ракета става! 100 процента е заради новите клетки 21700, които дават повече ток от старите 18650. Най-простата такава LG M50T от магазинчето ти я дават 5000mah вместо 3700 на старите и като я тестваш на 10 ампера товар си дава 5300mah като пич! Идва времето на якия и лесен тунинг, пичовйее!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ceco ( преди 4 години )
    евала, пара да имаш, пара да хвърлиш в днешно време!