IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е по-бърз: Tesla Model 3 P или Ferrari Portofino

Два напълно различни автомобила в невероятно интересна и неочаквана битка (ВИДЕО)

Кой е по-бърз: Tesla Model 3 P или Ferrari Portofino

Прочутият италиански мотоциклетен състезател Андреа Пирило противопостави Tesla Model 3 Performance срещу Ferrari Portofino в популярния си канал в YouTube. Преди битката той призна, че е загрижен за това предизвикателство поради скоростта на американския модел и задвижването му на четирите колела.

Какво може изцяло електрически автомобил срещу мощен V8 двигател с двойно турбо? Задвижването не е единствената съществена разлика между Tesla Model 3 Performance и Ferrari Portofino. Всъщност, това са много различни коли в много отношения, но и двете ускоряват от място до 100 км/ч за около 3 секунди. Важно е да се отбележи, че за състезанието и двете коли са "обути" с гуми Michelin Pilot Sport 4S, износени в еднаква степен.

Ferrari Portofino е олекотен двуврат спортен автомобил със задно задвижване и твърд покрив. Неговият V8 двигател развива мощност от почти 600 коня и ускорява колата от място до 100 км/ч за 3,1 сек. Четиривратият средно голям седан Tesla Model 3 Performance има два електромотора и задвижване на четирите колела. По-тежък е от Portofino с около 450 кг. Tesla не публикува официални данни за конските сили на своите модели, но посочва, че Model 3 Performance е способен да ускори от място до 100 км/ч за 3,2 сек.

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    е това е пракалено. Да сравняваш найлонова торбичка с луксозна кожена чанта. И двете НЕ са еко , и двете стават за това за което са правени но дотам. Аз тия дни седнах в една Тесла в шоурум. Беше визуално ок. Кожи , голям таблет...Вратите тракат и хлопат като се затварят, вътре мирише и кънти като в бюджетна кола. Кожата е твърда и скърца. Едни луфтове при скритите сглобки. Тази кола след 5 год. ще се разпадне.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ( преди 4 години )
    до ЕВ....също така всяко дете знае колко струват батериите на Т'слата и как върви през зимата. И колко е "екологична" и надеждна за дълъг път. Да не говорим за пробег и зареждане.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До ЕВ ( преди 4 години )
    Съвършено невярно. Ако караш само градско - да. Но излезеш ли на магистралата цената на кВтч е близо левче...
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    ЕВ ( преди 4 години )
    Също така всяко дете знае, че ДВГ минава 100км за 20лв, а Т'слата за 2лв
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    grozdanov ( преди 4 години )
    Не може да сравняваш една евтина електрическа бангия с ферари.Само защото ускорявала бързо.Е и?Гледах тест едни руснаци надбягваха едно порше на 10 г и една тсла.Първите 10 м тслата дърпа и после порша я задминава като спряла, на третия път тслата загря и толкова.Това са азлични величини, несъпоставими технологии.И децата знаят че елмотора ускорява бързо. толкова
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Не съм като останали ( преди 4 години )
    Само простотий .Вместо да измислят надеждна летателна кола.Хвалят се с каруци на четири колела.