IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari ще съди собственик за смяна на мотора

Механик от Нова Зеландия превърна 456 GT в състезателна кола с двигател на Mazda

Ferrari ще съди собственик за смяна на мотора

Инженерът от Уелингтън (Нова Зеландия) Рувим Бемроуз стана знаменитост, след като постави на своето Ferrari 456 GT роторен двигател от Mazda. Собственикът на спортната кола получи наградата на местен фестивал, но едновременно с това получи писмо от Ferrrari, с което е заплашен със съд, ако „незабавно“ не прекрати експлоатацията на автомобила.

Историята започна през лятото на 2019 г., когато Белроуз купува на безценица захвърлено Ferrari 456 GT, което е сериозно пострадало при катастрофа. Колата е напълно негодна, тъй като каросерията е намачкана, предната оптика и колелата ги няма, а двигателят е унищожен. Ремонтът с оригинални части е прекалено скъп и затова Рувим решава, че вместо фирмен V12 двигател ще сложи роторен мотор на Mazda.

Ferrari с мотор на Mazda

Бемроуз разкрил плановете си в социалните мрежи, където има собствен блок и за намеренията му научили хиляди хора. Съответно, историята достигнала и до медиите в Нова Зеландия. Смяната на агрегата и възстановяването на шасито стрували около 13 000 долара, които механикът извадил от джоба си.

В крайна сметка от оригиналното Ferrari 456 GT останали само формата на каросерията и някои елементи в салона. Проектът на Бемроуз обаче станал много популярен, а на фестивал на автомобилите през февруари той показал как колата направо „пали“ гумите. Малко след това мъжът получи писмо от компанията Ferrari, в която се настоява „веднага да се прекрати използването на автомобила“.

В беседа с журналисти от AutoEvolution механикът твърди, че не приема насериозно заплахата от съдебно преследване. Новозеландецът е сигурен, че не нарушава законите и в никакъв случай не иска да унижи Ferrari. Бемроуз все приема огорчението на италианската компания и дори е готов да се извини.

Снимки и видео: AutoEvolution

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "в социалните мрежи, където има собствен блок" в коя социална мрежа ги строят тези блокове, искам и аз един
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Reuben Bemrose ( преди 4 години )
    Да прекратявам експлоатацията? Че аз тепърва почвам! Никой ваш 'талянски мотор няма да издържи на такова палене на гуми. Никой! Вие, ***, вместо да ми пратите едно ново Ферари заради рекламата, ми плюете отрова, скорпиончета гелосани!
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Марио Спагети ( преди 4 години )
    Италянците като сложиш кетчуп и ананас на пицата им...
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Учуден ( преди 4 години )
    Тия пък от Ферари как не ги е срам да се излагат така. Италианска му работа...
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    ОАЕ ( преди 4 години )
    Действително си научил нещо ново, но явно все пак не си го разбрал! Винаги предните светлини като едно цяло са се наричали "предна оптика"
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ето, че научих нещо ново: не знаех до сега, че Ферари-то имало "предна оптика", това вероятно е за по-добро прицелване!!