fallback

Новият кросоувър на Tesla доказа пробег 500 км

Model Y превъзхожда конкурентите по ефективност на агрегата

Американската агенция за околната среда (EPA) разкри пробега на електрическия кросоувър Tesla Model Y. При проведените изпитания версията Performance е постигнала 500 км, което е повече от анонсираното от шефа на Tesla Илон Мъск разстояние от 450 км.

Новият кросоувър на Tesla трябва да се появи на пазара през есента на тази година. Model Y ще бъде оборудван с два електромотора, които му осигуряват ефективна система за задвижване на четирите колела.

При тестовете силовият агрегат на новия модел е показал енергийна ефективност от 121 MPGe (това е енергийният показател, който EPA използва за автомобили с алтернативно гориво). При стандартния MPG се отчита галон гориво за миля, а при MPGe еквивалентът на един галон е 33,7 кВт/ч електроенергия.

С показател от 121 американският кросоувър изпреварва Hyundai Kona Electric (120 MPGe), Audi E-Tron (74 MPGe) и Jaguar I-Pace (76 MPGe). За версията Long Range на Model Y производителят отново е заявил 500 км с едно зареждане, но от EPA все още не са потвърдили това.

Снимки: Tesla

 

fallback
  • #14
    к. к. ( преди 4 години )
    Градски автомобил за 40 х. евро? Не, благодаря! Требва да съм луд милионер-"Гретен"... ;-) :-)
  • #13
    TSLA ( преди 4 години )
    Когато Луи XIV Велики, Кралят Слънце се е изхождал на открито по време на ловни мероприятия, слугите са му поднасяли на няколко ръце златно гърне и след това групово са обожествявали Тотема. Като най-велико творение. Няма абсолютно никакво значение какво може колата ТESLA, докато тя се произвежда от Краля. Останалите марки сами се поставиха в ролята на Слугинажа. Колкото по-рано го разумеете, толкова душевни разстройства ще си спестите :)
  • #12
    TSLA ( преди 4 години )
    Мнения дотук: 13. ***, докосвали се до седалка на марката: 0. И така всяка тема... отегчителна досада... Брътвеж
  • #11
    анонимен ( преди 4 години )
    До 11 всъщност модел Y е с размерите на Х3 и малко по-голям багажник при свалени седалки
  • #10
    к. к. ( преди 4 години )
    За градски автомобил - става... На магистралата пробегът пада с 40-50%. А ако е и зима...
  • #9
    Симо ( преди 4 години )
    Тесла модел Y е техническо недоносче с размерите на средно голям фотьойл. По същество каквито и показатели да показва на тестовете си остава детска количка. За да влезете в нея трябва да изкарате 3 месечен глокс по Хата йога, защото брадата ви бие в колената. Всеки следващ модел на Тела е все по малък и опростен. Накрая ще са зо по 1 човек.
  • #8
    До пфф ( преди 4 години )
    Но да и извънградско при над 70км в час когато може да превключи на 2ра се доближава до пробега на Тесла а 75мили в час са 120км/ч все пак и няма да е чудно ако при 160 в час Тайкан е по-икономичен но това не променя цялостно е по-икономичен от Тесла както смятат хейтъри като теб
  • #7
    До 7 ( преди 4 години )
    Нормално е при магистрална скорост Тайкан да е най-близо до пробега на Тесла след като има 2 скорости и по-малко челна площ там му е силата по отношение на пробега ако е извънградско на 1ва или градско нещата ще са различни
  • #6
    Пффф ( преди 4 години )
    Аутобана и Тайкана почти би Теслата по пробег, макар че Модел 3 беше модифициран. Тесланари-***, от нищо не разбирате, мама му стара.
  • #5
    Пффф ( преди 4 години )
    Така е, *** Тесла ***, защото не следите други новини, освен такива, които величаят американската пластмаса. Бьорн Ниланд е фен на Тесла и манипулира тестовете.Наскоро Car&Driver тестваха Модел С и Тайкан на овал и ги караха със 75 мили в час. Тайкана направи 209 мили, т.е. над ЕPA пробега, а Теслата беше със 150 мили под рекламирания си пробег - 222 мили. Carwow също тестваха Модел 3 и то също показа 50 мили под рекламирания пробег. Eдно немско списание тества Тайкана и Модел 3 на
fallback
Последни