IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat Leon получи 7 спортни версии

С най-мощния мотор и задвижване 4х4 ще бъде само комбито Cupra

Seat Leon получи 7 спортни версии

Seat Leon Cupra R умря. Да живее Cupra Leon! Бившето спортно подразделение на испанската марка представи спортните модификации на новото поколение на хечбека и комбито, като изпревари Volkswagen и Skoda, които все още не са показали Golf GTI и Octavia RS.

Най-достъпните версии на хечбека и комбито Cupra Leon получават 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 245 к.с. и 370 Нм (този вариант ще се предлага и за новите VW Golf GTI и Skoda Octavia RS). Същата мощност има и хибридният вариант, в чиято основа е 1,4-литров двигател. Тя е идентична с тази на VW Golf GTE и Skoda Octavia RS iV, но въртящият момент е по-висок - 400 Нм.

Cupra Leon

Само на ток хибридът изминава до 60 км, като батерията е  с капацитет 13 кВт/ч. Освен това, за хечбека и комбито се предлага и 2,0-литров мотор с 300 к.с. и 400 Нм, с който ще бъде оборудван и новият VW Golf GTI TCR. 

При предишното поколение на Seat Leon Cupra R системата за задвижване на четирите колела беше достъпна само за комбито. Така е и сега, като този вариант получава 2,0-литров мотор, форсиран до 310 к.с. Преди той се предлагаше единствено за хечбека, като се съчетаваше само с 6-степенна механична скоростна кутия, но тя отпада, като е заменена от 7-степенна роботизирана DSG.

Cupra Leon

Най-мощното комби ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен пък на 250 км/ч. От Seat все още не разкриват динамичните характеристики на по-слабите версии.

В сравнение с базовия модел на Seat при Leon Cupra предното окачване е снижено с 25 мм, а задното - с 20 мм. Дизайнът е по-агресивен с увеличени въздухозаборници, контрастни акценти и ексклузивни 18 и 19-цолови джанти с мощни спирачни апарати Brembo. Интериорът също е в спортен стил, като срещу доплащане се предлагат кожени седалки с електрически регулиране.

Още снимки - вижте в галерията:

Подробности за цените засега липсват, тъй като продажбите на всички модификации ще стартират едва през есента.

Снимки: Seat

0 от 500