IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бил Гейтс похвали Мъск, но си купи Porsche Taycan

Отговорът на шефа на Tesla не закъсня и той не беше особено приятен за милиардера

Бил Гейтс похвали Мъск, но си купи Porsche Taycan

Собственикът на компанията Microsoft - Бил Гейтс, който е един от най-богатите хора на планетата, също се предаде пред електрическите автомобили и вече е собственик на такъв. За голяма изненада, милиардерът предпочете Porsche Taycan, а не модел на Tesla. Новата придобивка вече е в гаража на Гейтс, където прави компания на няколко коли от марките Porsche и Lamborghini. 

В разговор с американския блогър Маркъс Браунли, милиардерът заяви, че е много благодарен на компанията Tesla и нейният директор Илон Мъск, тъй като те са направили електромобилите популярни. Въпреки това, Гейтс е предпочел отново да заложи на германската марка, тъй като винаги е бил голям фен на колите на Porsche.

Милиардерът все пак не пропусна да отправи и някои критики към производителите на електромобили заради високата стойност на техните коли. Гейтс призна, че му е приятно да кара Taycan, но въпреки това, удоволствието от шофирането на автомобил с двигател с вътрешно горене му носи по-голямо удоволствие. Освен това, той разкритикува и електромобилите заради сравнително малкия им пробег.

Изявленията на един от най-богатите хора на планетата, разбира се, бяха предмет на обсъждане в социалните мрежи - най-вече в Twitter, където шефът на Tesla Илон Мъск е особено активен. Негов последовател в мрежата директно го попита "Не се ли притеснява, че мнението на Гейтс, който е много умен човек, ще бъде чуто от много хора и те също ще предпочетат електромобил на Porsche, а не на Tesla"

Отговорът на Мъск не закъсня, като той беше в типичния му стил. "На няколко пъти съм беседвал с Бил Гейтс и не съм много впечатлен от него", написа шефът на Tesla.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Мъск ( преди 4 години )
    Не купувайте поршове, защото ще ви псувам!
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #14 Не всики имат твоите симптоми, които си описал.
  • #10
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #10 Човек без грам мозък да казва на другите, че се искало мозък е забавно. На глупав човек с въздушно пространство в черепната кутия няма как да се обяснят елементарни неща и той да ги разбере. Ще пробва с пример пък дано вденеш. Изказването на Гейтс е все едно да говориш, че мазното месо не е хубаво и вместо телешки стек да си вземеш свинска мазна пържола. Схвана ли или още ти е трудно? Цъкни няколко минусчета, ако още не си вдянал, за да се знае, че си пр0зД ВАГи-нален инфанитил!
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до бат'Динко #8 ( преди 4 години )
    Дали знаем какво е Порше? Да, това е едно МПС, на което като кихнеш накриво, му влизат предните амортисьори през ботушите и издънват предния капак.Ние знаем, ама ти знаеш ли?
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Бил Гейтс: Удоволствието от шофирането на автомобил с ДВГ ми носи по-голямо удоволствие. Мъск: На няколко пъти съм беседвал с Бил Гейтс и не съм много впечатлен от него... :DDD
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    До 6, ами чисто и просто не е фен на Тесла и затова не си купува такава. Очевидно е, че него пробега и цената не го бъркат, затова си взима Порше. Очевидно е и че си изказва мнението, какво трябва да се подобри в електромобилите и е на 100% прав.Това не е противоречие, ама се изисква малко мозък, нали ?
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Динко ( преди 4 години )
    Тия дето пишат с уважение към тесла имали ли са такъв автомобил че са толкова компетентни с тея селскопръчкови изказвания в мрежата и изопщо знаят ли какво е порше освен по филми и тем подобни. Никога по никакъв фактор тесла не може да се равнява до порше
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да внимава, че едно от тези вече са самозапали в гаража си.
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Гейтс може да си купи каквато кола иска и това си е лично негов избор! Учудва ме обаче това, че парадира какво си е купил. А най-глупавото е, че си противоречи и по лек и уж безобиден начин хвърля камъни по Тесла. явно с Мъск си имат някакви търкания. Тяхна си работа, но ми прави впечатление, че критикува цените на електромобилите, а в същото време си купува 2 пъти по-скъп електромобил. После критикува пробега, но си купува електромобила с по-малък пробег. Доста глупаво изказване с противоречия!
  • #3
    13 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Явор Бахаров и Илън Мъска са душевни близнаци, тоест отвратителни ***.