IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият флагман на Kia ще е готов през 2021 г.

Корейската компания обещава да промени възприятие за бранда

Електрическият флагман на Kia ще е готов през 2021 г.

В момента в гамата на Kia има два електрически модела - кросоувърите Soul и Niro, но в близко бъдеще - през 2021 г., към тях ще се присъедини още един, който ще се превърне в идеологичен и технологичен флагман на марката, съобщаа Autocar.

По данни на изданието, новият модел на ток на Kia ще предлага внушителен пробег, убедителна динамика и бързо зареждане. Идеята е той да демонстрира технически висоти, достигнати от корейския бранд. По предварителни данни, специално за него се разработва напълно нова платформа, която ще бъде в основата на бъдещите електромобили не само на Kia, но и на други марки. В проекта участва и хърватската компания Rimac, която преди време подписа договор за сътрудничество с Hyundai и Kia.

Предполага се, че минималният пробег на електрическия флагман на Kia ще е 500 см, като 800-волтовата система (както при Porsche Taycan) ще позволява батериите да се зареждат от 20 до 80% за около 20 минути при използване на специално устройство.

Идеята на корейския производител е новият модел да се различава от представените на пазара в момента електромобили. От Kia посочват, че това са предимно компактни модели или представители на премиум-сегмента. Затова компанията ще предложи нещо необичайно, като най-вероятно в основата му ще е концептуалният модел Imagine (на снимките), който представлява нещо средно между крос-купе и седан.

Снимки: Kia


 

0 от 500