IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-изгодните модели за поддръжка и препродажба в Щатите

Победители в класацията на Kelley Blue Book са две японски марки

Най-изгодните модели за поддръжка и препродажба в Щатите

Много купувачи смятат, че новата кола е най-добрата сделка с оглед спестяването на разходи по поддръжка във времето. Покупната цена е само част от парите, които ще бъдат похарчени за един автомобил. След това идват разходи за гориво, поддръжка, застраховка и др. За да помогне на купувачите да спестят част от тези пари, изданието Kelley Blue Book прави класация на марките и модели, които излизат най-изгодно за притежаване и съответно препродажба за 5-годишен период след закупуването им.

През тази година бяха връчени наградите за 9-а поредна година, като първото място при масовите марки се печели от Subaru. Така японският производител запазва позицията си от 2019 г., като според експертите на Kelley Blue Book, това е най-добрата марка за препродажба. Нейните автомобили запазват най-висока остатъчна стойност, което съответно понижава разходите за амортизация.

При луксозните брандове на първо място е Acura, като нейните модели постигат резултат доста над средния в няколко категории. Модели на бранда печелят първите места в два от класовете, но като цяло се представят много добре. С повече лидерски позиции в отделните сегменти може да се похвали само Lexus.

Ето и победителите в отделните класове:

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе силно ме интересува пазара в Бангладеш.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    маркуч ( преди 4 години )
    Интересно как Kelly Blue Book успяха да изчислят колко е изгодно да притежаваш Hyundai Venue за 5 години при положение, че моделът е показан за пръв път миналата година в автоизложение и едва сега започва да се продава.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    #1 ( преди 4 години )
    Най-доволен от колата и най-рентабилен са различни неща. В Европа Дачия щеше да вземе добри места в отговарящите й категории. Ама колко хора ще кажат че са доволни от Дачия. Да за цената си върши работа но до там до голяма степен. Тук се гледа начална цена - остатъчна цена + гориво + ремонти + такси да е най-ниско. Малкото дизели (cough-TDI-cough) в САЩ биха дръпнали откъм гориво, но сигурно го ядат здраво откъм остатъчна цена. A и началната им не добра спрямо американските модели
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ХАХА ( преди 4 години )
    Може ли такова нещо.... ама от японци.....Да бяхте сложи едно ГЕРМАНСКО - TDI, CDI, d.