IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche разработва достъпна спортна кола

Германската компанията ще възроди модела 914

Porsche разработва достъпна спортна кола

Наскоро на фирмения сайт на Porsche се появи статия за простия и и сравнително евтин модел на марката - 914 (на снимката), който беше разработен съвместно с Volkswagen и се произвежда през периода 1969-1976 г. Направени са общо 119 000 такива автомобила, като повечето от тях са оборудвани с 4-цилиндрови двигатели, развиващи от 80 до 101 к.с.

Някой вероятно ще реши, че в компанията от Щутгарт изпитват носталгия по миналото и затова са решили да припомнят този автомобил, но не е точно така. В публикувания материал главният дизайнер на бранда - Михаел Мауер, разкрива плановете за направата на съвременен аналог на модела 914. 

Според Мауер, в момента компанията му се нуждае именно от това - прост и сравнително евтин спортен модел. Обсъждането на проекта от ръководството на Porsche е започнало преди доста време, като вече са избрани два варианта. Първият е разработка на класическа спортна кола с механична скоростна кутия и минимален комплекс от електронни системи.

Втората възможност е направата на модел, който ще се превърне в аналог на Audi TT RS или Volkswagen Golf R32. Той е по-привлекателен от гледна точка на маркетинга, въпреки че Мауер категорично подкрепя първата възможност.

Дизайнерската работа по създаването на автомобила, който ще е със средно разположение на мотора, вече е започнала, но не е ясно, кога той ще бъде готов. Със сигурност, това ще отнеме няколко година, ако в Porsche не променят плановете си. В момента най-достъпният модел на бранда е купето Porsche 718 Cayman с 300 к.с., което струва около 56 000 евро.

Снимка: Porsche 

0 от 500