IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Macan ще бъде електрически

Кросоувърът на Porsche ще смени поколенията догодина

Следващият Macan ще бъде електрически

През 2021 г. германският производител Porsche ще представи изцяло електрическd версия на кросоувъра Macan. Това напълно логично, тъй като Macan е най-популярният модел на марката, а електрификацията постепенно набира скорост. В Щутгарт обаче са решили да изчакат смяната на поколенията на кросоувъра и така да пусат на пазара едновременно бензинова и електрическа версии.

Идеята на компанията е да запази високото търсене на модела, като едновременно с това удовлетворите клиентите, които вече са склонни да си купят автомобил на ток. Подобна стратегия може да се окаже печеливша, особено ако технологиите на батериите и зарядните станции не се променят значително през следващите 2 години.

Porsche Macan

Съвсем наскоро Porsche Macan получи фейслифт, който се води моделна година 2019 г. Предвиждаше се, новото поколение на кросоувъра да излезе през 2022 г., но според последните информации, то ще е готово още догодина. От компанията вече обявиха, че се отказват от дизела, така че моделът ще получи само бензинова и електрическа версии.

В компанията смятат да рекламират двата варианта отделно един от друг. Съответно, автомобилите ке се различават както на външен вид, така и като оборудване. Засега обаче няма яснота какви ще бъдат техническите характеристики на електрическия Macan, като се очаква той да получи част от технологиите, използвани при първия модел на ток на Porsche - Taycan.

Porsche Macan
Снимки: Porsche

0 от 500