IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover свива производството

Причината е спадът в продажбите за последните 3 месеца

Jaguar Land Rover свива производството

В последните три месеца на 2019 г. продажбите на Jaguar Land Rover намаляха с 2,3 процента в световен мащаб. Основните причини са спадът на интереса към дизеловите автомобили в Европа и трудната ситуация с продажбите в Китай.

Поради това ръководството на компанията беше принудено да предприеме решителни мерки, за да избегне загуби от милиарди долари. Производството в заводите в Солихъл и Касъл Бромич ще бъде спирано в следващите месеци за по половин или за по цял ден в съответствие със специален график.

Jaguar Land Rover също така предупреди за потенциално прекъсване на веригите й за доставки извън Китай, два дни след като призна, че коронавирусът вероятно ще повлияе на резултатите за четвъртото тримесечие. Засега от компанията не разкриват в цифри каква ще е загубата, защото все още предстоят точните изчисления.

 Jaguar I-Pace

Заради недостиг на батерии пък за седмица бе спряно производството на модела Jaguar I-Pace, което се извършва в австрийския град Грац. Литиево-йонните акумулатори се правят в европейския завод на LG Chem в Полша. Временното спиране на модела е малко странно, защото продажбите на Jaguar I-Pace през 2019 г. не бяха толкова големи - около 18 000 бройки.

0 от 500