IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се прави най-мощното Ferrari

10-минутно яко видео за хибрида SF90 Stradale

Как се прави най-мощното Ferrari

Моделът Ferrari SF90 Stradale претендира за титлата "Най-значим" автомобил, произведен от легендарната компания през последните десет години. На първо място, този "жребец" е първият в света плъг-ин хибриден модел на италианската марка. Второ, SF90 наистина може да бъде обявен за най-мощният сериен автомобил в цялата история на Ferrari.

За ценителите на индустриалната естетика и просто за феновете и почитателите, Ferrari публикува в официалния си профил в YouTube 10-минутно видео, в което се показват етапите от производството на хибридния суперавтомобил.

Производителят не потапя зрителите в инженерните и техническите тънкости, решил е да не задълбава в детайлите на процеса на сглобяване и се опитва да потопи публиката в наистина вълшебната атмосфера във фабриката в Маранело със своеобразна кратка обиколка.

Ferrari SF90 Stradale се задвижва от 4-литров V8 двигател и три електромотора (по един за всяко предно колело, а третият между трансмисията и ДВГ). Моделът развива максимална мощност от 986 коня и ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 сек. Скоростта е електронно ограничена на 340 км/ч.

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мисля, че трябва да си провериш фактологията за най-успешният тийм във формула 1 за всички времена. Ферари не си продават двигателите на други компании освен най-близките от обкръжението си. Все пак това им е сърцевината на бизнеса - моторът.
  • #5
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Пак се изказваш неподготвен !Никакви хегемони не са, а последните шест години титла не могат да хванат от Мерцедес !Италиански инженери...явно се бъзикаш !Ферари имат харизма и правят страхотни коли, но ....Всъщност най-красивите италиански супер спортни автомобили са Пагани Зонда !Защо не искат двигател на Ферари ?!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ферари са все още хегемони в исторически план. Мерцедес са сега, утре някой друг. Ферари са доста доказани в инженерните постижения и състезанията.
  • #3
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Айде по-полека ! Мерцедес е 1 във F1 и това е ФАКТ, а най-прочутия пилот на Ферари е великолепния италианец Михаел Шумахер !Айде няма нужда !
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Pista ( преди 4 години )
    Ферари и германци в едно изречение е обида, едните родени на пистата и за състезания, другите нещастни печалбари със стотици фабрични дефекти, вижте им отбора във Ф1, съставен 90% от бивши инженери на Ферари, Макларън и т.н Това което могат е да дават пари спечелени от продажба на тирове, автобуси и А класа, смешници. Ферари е чисто съвършенство, колите им са продадени преди да се произведат, а германците имат гробища за нови непродадени автомобили... Толкова.
  • #1
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Италианците са ненадминати в автомобилното инженерство. Немците просто са персистетни откъм качеството.