fallback

България е на дъното в Европа по нови коли на глава от населението

Лидер по този показател е Люксембург с 90 автомобилa на 1000 души

Анализаторите от руската агенция "АВТОСТАТ" пресметнаха колко нови автомобила се падат на всеки 1000 жители през 2019 г. Класацията включва 34 европейски държави, като България е на 32-о място.

Лидер в рейтинга е Люксембург, където през миналата година на 1000 души население се падат по 90 продадени нови автомобила. Далеч след това са Белгия (48) и Германия (43), която е и най-големият автомобилен пазар в Европа в абсолютни количества. С резултат между 30 и 40 бройки са още Дания, Австрия, Швейцария, Словения, Швеция, Великобритания, Франция, Исландия и Италия.

Показателят на България е 5 нови автомобила на 1000 души население, като зад нашата страна са само Украйна и Молдова - по 2 на 1000. Непосредствено пред България е Беларус с 6 и Румъния с 8 нови коли на 1000 човека.

Снимки: АВТОСТАТ

fallback
  • #7
    RD ( преди 4 години )
    Е ако всички си купят нови коли какво правим със старите? В БГ няма автоморги с такъв капацитет.
  • #6
    none ( преди 4 години )
    Може да сме на дъното по нови коли, но сме в челото на класацията по стари Мерцедес, БМВ и Ауди (а забравих и Порше :))). И да както колегата по-надолу казва, доста мои колеги с много добри заплати дават по 60К и повече за премиуми на по 3-5 години вместо да си купят нова кола среден клас за тези пари. И после се почва, на кой му откраднали огледалата, на кой фаровете, дистроници, джанти, на кой какво му се счупило (щото цифрите са умопомрачителни) и откаде да го достави. Цирка е страшен ;)))
  • #5
    Само ревем ( преди 4 години )
    Никой не работи на сила за 1000 лв.Има и други опции,ако не сте мързеливи и прости.
  • #4
    #Бг ( преди 4 години )
    Не си прав. В София Пловдив, Варна има много хора, които могат да си позволят нова кола но българина няма такава настройка. Съседа ти ще цъка ли с език, като се появиш с Шкода за 25-30к, едва ли, по-скоро ще каже: ами тя е служебна. Виж, ела с Е класа внос (дизел милионник разбира се) за 15к и ще позеленее. Аз съм ИТ и покрай мен почти всички могат да си купят нова кола, без да си натоварят бюджета. Дори да е Мерцедес или БМВ. Но повечето карат 10-тина годишни премиуми. Сигурно 10% са с нови
  • #3
    Бг ( преди 4 години )
    А...иии...забравих...ако все пак Българина дори с малката си заплата е решил да опита да си купи нова кола на лизинг като частно лице да речем....ее там тогава вече ти разкатават фамилията ....всичко възможно за да те откажат......
  • #2
    .. ( преди 4 години )
    Де да бяхме на дъното само в тази класация...Огледайте се, на дъното сме във всички негативни класации. Нещо повече, копаем дъното за нови "върхове".
  • #1
    Бг ( преди 4 години )
    Каква изненада наистина.....той Българина ,,нарочно,,...не си купува нова кола....той е ,,***,,....кара стари коли.......ами...другари и другарки...със....1000 лв заплата.... каква кола да си купи..... може же би нова......че то най евтината с климатик е 20 бона ....20....не 2......
fallback
Последни