IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на дъното в Европа по нови коли на глава от населението

Лидер по този показател е Люксембург с 90 автомобилa на 1000 души

България е на дъното в Европа по нови коли на глава от населението

Анализаторите от руската агенция "АВТОСТАТ" пресметнаха колко нови автомобила се падат на всеки 1000 жители през 2019 г. Класацията включва 34 европейски държави, като България е на 32-о място.

Лидер в рейтинга е Люксембург, където през миналата година на 1000 души население се падат по 90 продадени нови автомобила. Далеч след това са Белгия (48) и Германия (43), която е и най-големият автомобилен пазар в Европа в абсолютни количества. С резултат между 30 и 40 бройки са още Дания, Австрия, Швейцария, Словения, Швеция, Великобритания, Франция, Исландия и Италия.

Пазар нови коли Европа

Показателят на България е 5 нови автомобила на 1000 души население, като зад нашата страна са само Украйна и Молдова - по 2 на 1000. Непосредствено пред България е Беларус с 6 и Румъния с 8 нови коли на 1000 човека.

Снимки: АВТОСТАТ

0 от 500
  • #27
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бг ( преди 4 години )
    Амо то само глупости.....айде другаря ИТ..в изброените от него градове...да си купи къща да я изплаща и да си купи и нова кола.....с много голямата заплата.... Елементарно е хора.....българина е беден затова не си купува нови коли..... естествено че ще има хора които предпочитат премиум за същите пари.....но в случая......средна заплата за страната мисля лесно ще проверите колко е.......
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Точно! А да ти се счупи уж запазената втора употреба в момента когато си на годишната лятна почивка (море) - безценно! Да те остави в най-неподходящият момент някъде извън България... отново безценно. Това се преживява... но да се набуташ за нова си е непростимо!
  • #25
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И дори хора които имат пари за нова кола пак карат стари, защото видиш ли било набутвация. А да висиш по квартални майстори за да се учат на твойта кола макар и за малко пари не е.
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    #23 ( преди 4 години )
    Проблема не е в това, че караме стари коли, а в това че искаме само много луксозни и/или мощни (съответно скъпи за поддръжка) и после ревем. Имаме 5к в джоба и купуваме БМВ/Мерцедес/Ауди на всяка цена без значение възрастта за 4850 и като опре до поддръжка - не може ли части от моргата, ама 2ра ръка гуми че са 19ки. За парите за 15г дизелово БМВ ще вземеш 10г бензинов Опел с 1/3 от поддръжкатаИ другото е че вноса в БГ е само утайката на Европа - само милионници, търкаляни или направо бракувани ...
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #21 И нас се опитват да ни направят така - живееш, за да консумираш. Аз не виждам проблем да не си купуваме нови коли при нашия стандарт на живот. Втора употреба кола също върши работа. Ако заплатите бяха по 2000 евро, тогава такава "критика" има резон, но при нас? Да не говорим колко ще ме е яд ако си счупя новата кола в някоя дупка на пътя. Затова - втора употреба.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    и аз така предпочитам нов амт гт4 s63 пред ноф фнос за 200кобаче татко каза че ще ми го купи друг път
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    #19 ( преди 4 години )
    Това с кредитите е въпрос на мислене. Виж САЩ - там всички цял живот са на кредит. И не им пука и то при положение че там могат та те изхвърлят като мръсно куче от днес за днес. А тук служителя е доста защитен. В общия случай имаш 1 месец предизвестие и ако фирмата е коректна, в зависимост по кой параграф те махат, може да получиш още 1-2 заплати.
  • #20
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #19 Да бе уж не е будала, а го управляват будали, които разграбиха всичко, взеха милиарди заеми и не се знае къде отидоха, на дъното сме по всички показатели в Европа единствено по престъпност, корупция и неработеща икономика и институции сме на първо място. Уж не е будала, а го управлява мафията и не може да излезе и да протестира срещу безаконията. Всеки си живее в кочинката и не го интересува нищо др. Създал си е един микросвят и живее за това да покаже на другите какъв нов внос си е купил.
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Българинът не е будала, колкото и да се опитват да го направят такъв. Иначе със сравнително малката си заплата трябва да плаща ипотеки и лизинги до края на живота си. Как пък не.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 16 - аз никога не бих карал кола за 80к втора ръка.. аз карам нови над 150к.