IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи спортен Highlander

Версията XSE получи уникален стил и модернизирано очакване (ГАЛЕРИЯ)

Toyota направи спортен Highlander

Toyota представи изцяло обновения всъдеход Highlander с три реда седалки миналата година, но за разлика от повечето от най-новите модернизирани модели на компанията, той не получи "спортен" вариант XSE. Това ще бъде поправено за моделната 2021 година с Toyota Highlander XSE, който официално ще дебютира на автомобилното изложение в Чикаго.

XSE се отличава доста от конвенционалните модели Highlander с обърнатите краища на горната решетка на радиатора и допълнена от много широката долна решетка, подобна на тази при някои версии на моделите Camry и Avalon. Предният сплитер, долните странични поли и рестайлираната задна броня с хромирани крайници на изпускателните тръби допълват външния вид.

Toyota Highlander XSE

По отношение на механичните актуализации, всъдеходът получи по-твърди пружини със съответните амортисьори, по-твърд заден стабилизатор на напречна устойчивост и подобрено кормилно управление. Двигателят и трансмисията не са променени - 3,5-литровият V6 все още развива мощност от 295 коня, съчетан с 8-степенна скоростна кутия. XSE ще е наличен както с предно, така и със задвижване на всички колела (за лимитираната и платинена версия).

Интериорът привлича вниманието с наличието на облицовка от въглеродни влакна на приборния панел. Базовата тапицерия е обикновена черна изкуствена кожа с черни платнени акценти. Опционално е наличен интериор от яркочервена кожа, както и 1200-ватова система с 11 високоговорителя.

Още снимки в галерията:

Toyota Highlander XSE от моделната 2021 година ще се появи на пазарите през тази есен. Цените още не са обявени, ще станат ясни близо до старта на продажбите, заедно с още информация за всъдехода. Японският производител твърди, че тази версия ще позиционирана между XLE и Limited, така че се очаква цената да бъде около 40 000 - 45 000 долара.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Жалко, че Highlander не го предлагат в Европа. Много, много жалко! Колата е страхотна, многофункционална, здрава, икономична и е идеален вариант за работна и семейна кола. В богата Европа се карат Гоуфове, Клио, Поло и Фиеста. Жалка работа...
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Хайлендър!!! ( преди 4 години )
    Хайлендър е разкошен семеен джип, който за съжаление не е наличен в Европа! Или поне не в нашата част от Европа, защото се продава в Русия, Украйна и други държави от Източна Европа.