IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикап на Nissan навъртя 1,6 млн. без проблеми

Този Frontier е произведен през 2007 г. и е с механични скорости

Пикап на Nissan навъртя 1,6 млн. без проблеми

1 609 344 км! Това разстояние е еквивалент на полет до Луната и обратно, при това два пъти. Ако около Екватора имаше път, за подобно постижение той трябва да бъде изминат 40 пъти. Именно толкова километра е навъртял старичък вече пикап Nissan Frontier (той е Navara), произведен през 2007 г.

Собственикът на автомобила Брайън Мърфи от Чикаго се занимава с доставки от 45 години и на 27 януари тази година километражът на неговия пикап е показал 999 999 мили. А най-интересното в случая е, че двигателят и скоростната кутия на машината са оригиналните и не са ремонтирани. Единствено ангренажният ремък е сменен профилактично и то при пробег от 1 126 540 км.
Nissan рекорд

Nissan рекорд

Мърфи разкрива още, че радиаторът и генераторът, поставени в завода, са "изкарали" 724 024 км. А ако го попитате колко съединителя е сменил за 13 годии експлоатация на автомобила, отговорът е - само един, като това е станало при пробег о 1289 084 км. Маслото обаче е сменяно на всеки 10 000 мили (16 093 км), като според собственика на колата, "тя заслужава само най-доброто".

Под капака на този Nissan с двойна кабина (King Cab) е поставен 2,5-литров двигател с 4 цилиндъра, която работи с 5-степенна механична скоростна кутия. Подобна трансмисия се среща много рядко на автомобили, движещи се по пътищата на САЩ.

Nissan рекорд
Снимки: Motor Trend

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 Въпросните Нисани са били Пич-косани и заради така, а този е истински Нисан! А преписвачите комедианти дори не са си направили труда да проверят какви поредни глупости са сътворили. Първо модела не е с ремък, а с верига и второ дори да беше с ремък, нямаше как да изкара толкова без да се скъса. А специално на този мотор веригата не се сменя, освен, ако не се наложи. Направена е така да издържи жизненият цикъл на колата. Това от фирменият сервиз на Нисан ми го казаха, като ходи да питам.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан ( преди 4 години )
    Като преписвате поне да е грамотно.Въпросният нисан е с бензинов 2.5 QR25DE който е с верига
  • #3
    4 rate up comment 12 rate down comment
    joro75 ( преди 4 години )
    Не знам тоя ка ги е навъртял тия километри,ама познавам двама дето имаха такива нисани дизелаци закупени нови, едвам дочакаха горките да им изтече гаранцията че да ги продадат.И двамата казаха че по големи *** не са карали.А тоя ремък ка е издържал и той тия километри направо пълен смях.Профилактично се сменя на 100 00км а не на 1 126 540км.Пълна пародия.
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Vilislav ( преди 4 години )
    Рядко пиша коментари, ама това вече е простотия.Къв е тоя ангренаж бе...те щяха да фалират тия производители на части и автомобили ако ангренажите караха по милион....знам за изкарали по 200К без проблем , но за милион...дори оригиналните се сменят на 100-120, aftermarket-ите на 60-80.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    "Единствено ангренажният ремък е сменен профилактично и то при пробег от 1 126 540 км."- Явно на нисан ангренажните ремъци са от пичи косми