IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1000 к.с. за електрическия Hummer

GM започва производството на пикапа догодина, преоборудва завод срещу 2,2 млрд. долара

1000 к.с. за електрическия Hummer

Нови подробности се появиха в мрежата за електрически пикап, който General Motors ще произвежда в завода си в Детройт под възродената марка Hummer. Според вътрешни източници от компанията, най-скъпата версия на автомобила ще получи няколко електромотора със сумарна мощност от около 1000 конски сили.

Информацията е от сайта GM Authority, според който пикапът ще може да ускорява от място до 60 мили в час (96 км/ч) за 3 секунди и да изминава 650 км с едно зареждане. Основният конкурент на електрическия Hummer, както се знае, ще бъде Tesla Cybertruck.

Моделът на GM ще бъде изграден върху платформата BT1, която е проектирана специално за всъдеходи на ток. Това е един от вариантите на шасито GMT T1XX, което стои в основата на пикапа Chevrolet Silverado, на новите Tahoe и Suburban, както и на бъдещия Cadillac Escalade. Според GM Authority електрическият пикап ще се продава под марката GMC чрез нейните дилъри.

Електрически Hummer

Производството на пикапа Hummer ще започне в края на 2021 година. За тази цел General Motors ще преоборудва завода си  D-HAM в Детройт, като инвестициите ще бъдат в размер на 2,2 милиарда долара. В завода също така ще се сглобява безпилотникът Cruise Origin, както и бъдещи "зелени" кросоувъри и всъдеходи. Батериите за всички електрически автомобили ще се произвеждат от GM-LG Chem.

Марката Hummer, под която до 2010 година се произвеждаха цивилни версии на армейския всъдеход, е собственост на General Motors от 1999 г. През 2009 г. GM се опита да продаде бранда на китайската Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company за 150 млн. долара. До сделка обаче така и не се стигна, а на 7 април 2010 г. марката официално престана да съществува.

Снимка: GM Authority

0 от 500