IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hummer HK се завръща като електромобил

Серийната версия на всъдехода ще се конкурира Tesla Cybertruck

Hummer HK се завръща като електромобил

През последните месеци все повече се говори за това, че концернът General Motors смята да възроди марката Hummer, като я превърне в производител на електрически модели. Очаква се, това официално да бъде потвърдено по време на финала на първенството по американския футбол "Супербоул" в началото на февруари, когато ще бъде излъчена реклама на възродената марка.

Вече се появяват и подробности за нейния първи модел. В неговата основа ще бъде концептуалният всъдеход с две врати Hummer HX, който GM представи на автосалона в Детройт през 2008 г. Именно дизайнът на този автомобил ще бъде използван и за първият Hummer на ток, който ще трябва не само да се конкурира с Tesla Cybertruck, но и да го изпревари.

Hummer HK

Някои експерти са на мнение, че Hummer има шансове за успех, тъй като GM натрупа сериозен опит с разработките и производството на електрически модели. Други обаче считат, че марката ще бъде възродена само, за да може американският концерн да оправдае високата цена на бъдещия електрически всъдеход.

Не е ясно и как ще реагират феновете на превърналия се в легенда Hummer, част от които бяха доста разочаровани след неговото спиране. Твърде вероятно е, GM да предложи два варианта на всъдехода на ток - с товарна платформа и без нея. Производството на модела ще стартира в средата на 2021 г.

Снимки: General Motors

0 от 500