IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM възражда марката Hummer

Първият модел от нея ще е конкурент на Jeep Wrangler

GM възражда марката Hummer

Растящата популярност на Jeep Wrangler и появата на нов Ford Bronco може да стане причина за възраждане на забравения вече бранд Hummer. Поне такава възможност се обсъжда от ръководството на General Motors, съобщава изданието GM Authority.

Според информацията, наскоро на полигона на GM Милфорд са били забелязани два четириврати всъдехода Jeep Wrangler. Това съвсем не е изненадващо, тъй като автомобилните производители често тестват машини на своите конкуренти, преди да започнат да разработват свои модели.

Jeep Wrangler

Твърди се още, че в General Motors се обсъжда възможността за инвестиция от 1 млрд. долара в завода във Уенствил, където се сглобяват пикапите Chevrolet Colorado и GMC Canyon. Именно те ще бъдат в основата на новия всъдеход, което означава, че бъдещият модел ще бъде с рамна конструкция.

Доскоро се считаше, че възроденият от Chevrolet всъдеходен модел Blazer ще бъде истински конкурент на Wrangler. Той обаче ще бъде стандартен кросоувър с носеща конструкция, което ще намали всъдеходните му възможности и ще го приближи до леките автомобили.

Снимки: Jeep

0 от 500