IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг за Mercedes-AMG GT R - защо не?

В случай, че 585 к.с. не са достатъчни идват на помощ външни експерти

Тунинг за Mercedes-AMG GT R - защо не?

Ако имате късмета да сте сред тези 750 клиенти, които са имали късмета и нужните дребни, за да се сдобият с Mercedes-AMG GT R Roadster, поздравления! Но машината ви изглежда слаба? Няма проблеми, звъннете в тунинг-фирма Wheelsandmore. Там автомобилът ви ще мутира в Hypaero.

Под капака на Mercedes-AMG GT R Roadster работи осемцилиндровия 4-литров агрегат M178 DE40 AL. Мощността му е 585 к.с., което е достатъчно за максимална скорост от 317 км/ч. Wheelsandmore предлага няколко нива на вдигане на мощността, с което той развива до 335 км/ч.

wheelsandmor

В първата степен се предлага класическо оптимизиране на софтуера в комбинация с въздушен филтър от F1. Така срещу 3000 евро мощността се вдига до 650 к.с. и 780 Нм.

Във втората степен се добавя нов спортен катализатор, който помага за извличане на 670 к.с. и 830 к.с. Цената с монтажа е 8900 евро.

Трета степен: към компонентите от втората степен са добавени два нови турбокомпресора с уголемен сгъстител. Резултатът е 750 к.с. и 860 Нм за обща цена от 19 900 евро.

Според Wheelsandmore в центъра на вниманието при всички версии е била възможността за използване на мощността, а не максималното й увеличаване. В AMG GT R са възможни и над 800 к.с., но усилията, ползата и ежедневната пригодност вече не са в същото съотношение, каза шефът на фирмата Торстен Пик. А който е чувал AMG GT R на живо, знае защо за автомобила не се предлага активна система с клапи за ауспуха.

wheelsandmor

Външните характерни белези на Hypaero са матово черните ковани джанти, които фирмата сглобява от три части на ръка и боядисва в различни цветове според желанията на клиентите. За GT R се предлагат максималния размер от 20 цола отпред и 21 отзад. Леки гуми на Michelin в размер 275/30/20 отпред и 325/25/21 отзад гарантират спортно сцепление.

Съвместно с KW е разработено механично регулируемо окачване с хидравлична повдигаща функция, което предлага различни възможности за пистова или ежедневна употреба.

Снимки: Wheelsandmore

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500