IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една компания пропуска салона в Женева

Отсъствието на Peugeot вероятно ще доведе и до отказ на още 3 бранда

Още една компания пропуска салона в Женева

Предстоящия сезон на автомобилните изложения в Европа обещава да бъде доста интересен, но не само на новини, но и на откази от страна на производители, които не искат да участват в тези събития. 

Ако се вярва на изданието AutoPlus, френската компания Peugeot ще пропусне изложението в Женева през март, а това вероятно означава и отказ на останалите марки от групата PSA - Citroen, DS и Opel. Според информациите до момента, французите са на мнение, че от подобни събития ефектът е минимален и няма смисъл да се харчат огромни сума, за да може няколко автомобила да седят на подиум.

PSA
През миналата година в Женева френската марка показа новото 208, но сега смята да спести участието си в едно от най-големите изложения на автомобили в света.

Трябва да се отбележи, че PSA съвсем не е единственият производител, който смята, че автомобилните изложения стават излишни. От автосалона в Женева вече се отказа Lamborghini, като италианците обявиха, че им е далеч по-изгодно - както за имиджа, така и от финансова гледна точка, да организират самостоятелни премиери, отколкото да делят интереса на публиката с други производители.

Изложението в Женева не е единственият автосалон, в който списъкът с участници започва да намалява. Компаниите Audi и Mercedes-Benz вече обявиха, че пропускат изложбата в Ню Йорк през април, а автосалонът в Париж през септември ще мине без  Volkswagen.

Снимки: Automedia.bg

0 от 500