IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz пропуска автосалона в Ню Йорк

Това се случва за първи път от 40 години

Mercedes-Benz пропуска автосалона в Ню Йорк

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz обяви, че няма да  участва на изложението в Ню Йорк 2020 през 2020 г. Automotive News посочва, че никога от 80-те години на миналия век до сега компанията не е пропускала този международен автомобилен салон.

Дилърите, интервюирани от изданието, наричат решението на компанията грешка. Според тях отсъствието на Mercedes-Benz ще удари по репутацията на марката и ще даде предимство на конкурентите, които ще представят новите си продукти. По-рано тази година цялата голяма немска тройка - Mercedes-Benz, Audi и BMW, отказа да участва на автосалона в Детройт без някакви сериозни последици. Освен това BMW вече обяви, че няма да участва на изложението в Голямата ябълка.

Тази тенденция е характерна не само за автомобилните салони, които се провеждат в САЩ, но и за тези в Европа, отбелязва авторитетното издание. Ford и Volvo например, тази година пропуснаха най-голямото европейско автомобилно изложение - в Женева.

Световните автомобилни производители все по-често решават да пропуснат по някое международно изложение, като вместо това организират свои собствени събития или избират онлайн презентации. За 11 декември например, Mercedes-Benz е насрочил премиерата на второто поколение на модела GLA.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500