IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци тунинговаха актуалния Volkswagen T6.1

Abt вдига прилично мощността на обичания ван и го освежава отвън

Германци тунинговаха актуалния Volkswagen T6.1

Тунинг-фирмата Abt е известна с това, че предлага оптимизирани версии за всички нови модели на концерна Volkswagen малко след като те се появят на пазара. Такъв е случаят и с наскоро обновения ван T6.1.

Най-сериозно е подходено към увеличаването на мощността. Посредством променен команден блок AEC (Abt Engine Control), двулитровият турбодизел предлага 180 вместо серийните 150 к.с. Въртящият момент също е вдигнат от 340 на 400 нютонметра.

abt

За топмодела със 199 к.с. също е намерено решение. В началото на март неговата мощност ще бъде вече 226 к.с., а максималният въртящ момент ще достига 490 нютонметра. В комбинация със стандартната електромеханична кормилна уредба актуалната генерация на вана ще предлага още повече удоволствие от шофирането.

Тунингът на Abt за VW T6.1 включва още и окачване от Bilstein, което се предлагаше и за предишния модел и което оптимизира пътното поведение. Снижаването на каросерията е възможно в диапазона 40-70 мм.

abt

Според тунинг-фирмата в процес на разработка е и комплект пружини, които скоро ще бъдат предлагани на клиентите. Пакетът е завършен от предлагани като опция олекотени джанти с размер 19 или 20 цола. Последните могат да бъдат поръчани и в матово или бляскаво черно.

Снимки: Abt Sportsline

0 от 500