fallback

Tesla разкри дизайна на напълно нов модел

Хечбекът ще се произвежда в Китай, но ще се продава в цял свят

Компанията Tesla Motors публикува дизайнерска скица на напълно нов, неизвестен до момента модел. По предварителни данни, това ще бъде компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но ще се продава в цял свят.

По-рано главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, разкри, че компанията му ще построи в Китай собствен изследователски център. Неговата задача ще бъде да разработва автомобили в стила на местните производители. Кога ще стане това, не е ясно, но Мъск е убеден, че китайските електромобили ще могат да се продават на много места по света.

Публикуваната в интернет скица показва именно как ще изглежда модел с емблемата на Tesla в "китайски" стил. Предната част на електромобила е в стила на кросоувъра Model Y, чието излизане на пазара предстои, но в същото време е колата изглежда доста по-компактно.

Засега в Китай се сглобява единствено Model 3, а предстои на конвейера на бъде качен и Model Y. Компанията на Илон Мъск готви старт на производството и на пикапа Cybertruck, както и на второто поколение на Roadster, но тези два електромобила ще се правят в Щатите.

Снимка: Tesla

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Да ни е честит Tesla Model A, отдавна го чакаме .
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Всички поризводители на нормални коли току що си глътнаха езиците.
  • #4
    супердупер е ( преди 4 години )
    Радвам се, че ще има и хечбек, за мен това е най-доброто купе за големия град. Не че мога да си купя, ами подкрепям електрическите коли по принцип. Дизайна ми напомня за хонда сивик и много ще й отива на теслата :)
  • #3
    fsfa ( преди 4 години )
    Лудница!!!
  • #2
    anon ( преди 4 години )
    Преди забрави огледалата, а сега направо забрави вратите.
  • #1
    vw ( преди 4 години )
    а кокошките от vw, по горе новината -> "Новият VW GTI" ха ха ха, язък за хубавата компания
fallback
Последни