IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-смелият интериор на Porsche 911 идва от България

Салонът на този кабриолет предлага впечатляващ контраст

Най-смелият интериор на Porsche 911 идва от България

Как може интериорът на един автомобил на 20 години да изглежда съвременно, но и за да запази класическите си мотиви? Отговор на този въпрос дава българското ателие Vilner, което представи поредния си проект. Той беше обявен като "най-смелият интериор за Porsche", като за него да използвани нови техники и различни материали.

Таблото е изцяло покрито с фина кафява кожа, с бели и сини контрастни конци. Горната част на козирката на уредите предлага X-образен едър тигел, декориран с кожена лента, като е при бейзболна ръкавица. Лицето на козирката е решено в синьо, а долната и част - дървена апликация. Впечатление прави и контрастът при волана - кожа и дърво, традиционно асоциирани с лукса, в комбинация със син централен маркер на 12 часа – препратка от моторните спортове.

Porsche 911 Carrera Cabriolet

Корите на вратите са едновременно ефектни, но имат функционален дизайн. Има големи дървени апликации с поставени в тях меки кожени вложки, удобни за лактите. Подобни подложки са поставени отстрани на централната конзола, в зоната на колената на шофьора и пасажера.

Всички стандартно сиви пластмасови детайли в салона, са боядисани в нов нюанс на "Vilner Copper Rose". Това бе специалната боя, разработена от Вилнер, по програмата на R-M The Code на BASF и за пръв път използвана в проекта Datsun 280Z. В него са боядисани и контролите на ел. седалки и дори лостчетата за отваряне на двата капака, чиито означения са умишлено премахнати. 

Porsche 911 Carrera Cabriolet by Vilner

"Vilner Copper Rose" покрива също водачите на новите сини предпазни колани, решетките на говорителите, бутонът на селектора на скоростната кутия и апликацията в неговата основа. Стелките и сенниците също не са останали недокоснати: първите са с кожени вложки и кантове, докато парчетата при рамката на предното стъкло са комбинация от фина кафява кожа и сини ленти. 

Самият автомобил, използван за основа на проекта, е Porsche 911 Carrera Cabriolet от 1998 г. Под капака му е поставен 3,4-литров 6-цилиндров "боксер", развиващ мощност от 300 к.с. и 350 Нм. Скоростната кутия е 5-степенна автоматична, като предава тягата към задната ос. Колата тежи 1450 кг.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Vilner

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всичко изглежда наистина супер добре направено, но лично мен нещо не ме грабва цветовата конфигурация. Прекалено много кафяв цвят има. Поне воланът трябваше в друг цвят да бъде според мен. Примерно целият да е тъмно кафяв, както е горната му част. Съчетанието с това ярко синьо ми идва малко в повече, но иначе добре се съчетава с кафявото, но според мен не е за купе на такъв автомобил.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Цветовата комбинация няма да се хареса на всеки, но си личи, че всичко е изработено качествено! Браво за положения труд!
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво