IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai подготвя нов миниван

Близнакът на следващия Kia Carnival ще дебютира тази година

Hyundai подготвя нов миниван

През тази година двата южнокорейски автомобилни производители Hyundai и Kia (вторият е част от първия) ще покажат два нови минивана. Благодарение на фотошпионите, които дебнат навсякъде, вече донякъде може да се разбере как ще изглежда моделът на Hyundai.

Снимките на минивана в тежък камуфлаж са направени в Корея и публикувани в блога Naver от потребител nineed666. Принадлежността към марката Hyundai издават колелата и радиаторната решетка - в същия стил ще бъде оформена и предницата на новото поколение на кросоувъра Tucson. Още обаче не е ясно как ще бъде позициониран миниванът - като следващата генерация на Grand Starex (известен още като само Starex или H-1 на други пазари, като под второто име се продава в България) или като отделен модел.

Hyundai H-1 - ново поколение

В същото време корейските медии смятат, че най-близкият родственик на новия модел на Hyundai е новото поколение на Kia Carnival (моделът не се предлага в България), което още не е показано. Ако информацията е вярна, тогава, както изглежда, миниванът на Hyundai ще има задвижване на предните колела, докато настоящият Grand Starex/H-1 (на първата снимка) се предлага в базовия си вариант със задно. Освен това за сегашния микробус е предвидена версия със задвижване на всички колела, която не е налична в настоящото поколение на Kia Carnival. Не се знае дали новите "близнаци" ще имат опция с 4WD.

Hyundai H-1 - ново поколение

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами то тука има един увреден от каране на Рено и той все пишеше, че Нисан бил собственост на Рендетата. Невеж човек, няма какво да му се сърдим. който поне малко се интересува от автомобили ги знае тези истини, както за КИА и Хюндай. По темата искам да кажа, че приветствам КИА/Хюндай за решението да пуснат нов мини ван. Смело, но правилно решение. Може би ще им стана клиент, но да видим цена и характеристики първо. Отдавна търся нещо добро, но на пазара само СУВ се продава. Голяма СУВ мания!
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-после някой да напише правилно, че KIA е част от Hyundai. За разлика от Nissan и Renault, тук няма дялове единия от другия. KIA е 100% собственост на Hyundai. В края на 90-те KIA е пред фалит и Hyundai ги купи, с условието да запази бранда и да не съкращава работни места.