IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen издаде имената на 3 нови кросоувъра

T-Sport, T-Go и T-Coupe може да дадат началото на отделно семейство модели

Volkswagen издаде имената на 3 нови кросоувъра

Патентното ведомство на Германия разкри документ, в който се съдържа информация за бъдещи модели на Volkswagen. Компанията е регистрирала 3 нови имена - T-Sport, T-Go и T-Coupe, които, по всяка вероятност, са предназначени за ново семейство кросоувъри.

В гамата на Volkswagen за Европа вече има два компактни кросоувъра с подобни имена - T-Cross и T-Roc. Предстои излизането и на модела Nivus, предназначен за пазара в Бразилия. Според една от версиите, имено последният ще получи името T-Go, което е по-лесно разбираемо за европейските потребителите. А имената T-Sport и T-Coupe ще бъдат дадени на спортната и на купеобразната версии на същия този модел.

VW Taigun

Друго предположение твърди, че T-Sport, T-Go и T-Coupe ще бъдат имена на напълно ново семейство кросоувъри. В неговата основа ще бъде концептуалният модел Taigun от 2014 г., за когото се очакваше, че ще излезе на пазара под името T-Track.

Със сигурност, новите кросоувъри ще бъдат изградени на модулната платформа MQB. Тяхната поява е част от мащабния план на Volkswagen, който включва излизането на 34 нови модела през 2020 г. От тях поне 12 ще бъдат именно кросоувъри.

Снимки: Volkswagen

0 от 500