IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 получи 850 к.с.

Доработеният от Noelle седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,2 секунди (ВИДЕО)

BMW M5 получи 850 к.с.

Премиерата на BMW M5 (F90) се състоя през 2018 г., като седанът получи система за задвижване на четирите колела и V8 двигател с две турбини, развиващ 600 к.с. Оказва се обаче, че потенциалът на автомобила е огромен, като доказателство за това е проектът на тунинг-ателието Noelle, при който спортният автомобил получава допълнителни 250 к.с.

Специалистите са категорични, че високопроизводителното BMW M5 може да разие до 85% от мощността на култовото Buggati Veryon, като това ще струва на собственика му 3699 щатски долара. Така седанът ще разполага със забележителни показатели, но пък ще струва 10 пъти по-малко от хиперколата.

BMW M5

На всичко отгоре, тунинг-ателието предлага и гаранция на автомобила сред неговото модернизиране, като тя засяга не само двигателя му, но и скоростната кутия. В Noelle са убедени, че допълнителните 250 к.с. по никакъв начин не могат да се отразят негативно на работата на трансмисията.

Що се касае до динамичните характеристики след намесата на тунинг-експертите, те наистина са впечатляващия Максималният въртящ момент е увеличен от 750 на 1000 Нм и така това BMW M5 превъзхожда коли като McLaren 720S, който има 710 к.с. и 770 Нм. По време на тестовете един от шефовете на Noelle е успял да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,2 секунди.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Алпина ( преди 4 години )
    Не сравнявайте филеалите с сериитеЩот алпината от същия клас кола(кльощав браБУС) трудно се гони ако не и въобще!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен паткан ( преди 4 години )
    Качете се, повозете се ииии чааак след ТВА (избивайте комплекси)
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Същия дуд ( преди 4 години )
    А за бмв vs мерцедес... По-долу си го пише... Едното лети, другото фенчетата (расист съм) *** го прехвалват.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Паткан дет следи гъл ( преди 4 години )
    Коментари само от комплексари. Много знаят начиии.....
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дензъл ( преди 4 години )
    Прочети малко после!Пък после се прави на доктор кого го боли главата,и кой дрънка простотии аман от неграмотни индивиди!
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама верно ли БеЕнВе измислили реактивния двигател, хахаха?! Май главата не те слуша много щом дрънкаш подобни простотии!
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Нещо се бъркаш приятел !На Ринга М5 Компетишън нещо издиша, а това е най-реалния тест !
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Дензъл ( преди 4 години )
    Бенц са хубава марка,но става ли въпрос за мощност и спорт там са много назад,4дор купе там кво беше,че му е дълго името още като излезе падна от м5 компетишън.Момци М5 и М3 са царете в класовете си.Това го знае всяко хлапе.Няма да ви питам от къде идва името на Мерцедес,защото повечето от феновете му ще се изложат. БМВ винаги са имали потенциал в моторите все пак те са измислили реактивния двигател още през 37-*** година на ХХ век,така че имат опит с турбините весели празници
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Ами да бяхте изгледали и превели видеото. Няма никакви сменени части. Само софтуерни манипулации. Затова гаранцията остава. Айде сега пак читателите да сравняват с Мерц и останалите. Става дума за хардуерен ресурс на мотора с 30% запас. Ферщейн зи!?
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Да не видят нещо от Мерцедес !