IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Wiesmann представя нов модел с мотор от BMW M5

Компанията има нов собственик, който идва от земеделието

Wiesmann представя нов модел с мотор от BMW M5

Бутиковият производител на спортни автомобили Wiesmann така и не успя да се справи с последствията от икономическата криза в края на миналото десетилетие и през 2013-2014 вече беше на прага на банкрута. В крайна сметка компанията беше купена от Contec Global Group, която оперира основно в Африка и Индия, като все още не е напълно ясно какъв е основният бизнес на фирмата.

През 2017 година управляващият директор на Contec Global Group Рохийн Бери потвърди за списание Forbes придобиването на Wiesmann, но отново не стана ясно какви точно са инвестициите на компанията в земеделието и т.н, като един от основните пазари на фирмата е Нигерия.

В крайна сметка, според информация на Motor Authority, през следващия месец Wiesmann ще представи първия си нов модел след влизането на новия собственик. Очаква се, че спортният модел ще се задвижва от двигател, идващ от актуалното поколение BMW M5 – 4,4-литров V8 с две турбини и мощност над 600 конски сили.

В момента сайтът на Wiesmann се обновява и ще бъде рестартиран през септември и засега това е почти всичко като информация от германската компания.

0 от 500