IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari разкри подробности за първия си кросоувър

Моделът Purosangue ще даде началото на ново семейство автомобили

Ferrari разкри подробности за първия си кросоувър

Първият кросоувър на Ferrari - Purosangue, е проектиран на същата модулна платформа за автомобили с предно разположение на двигателя, която използва и показаната по-рано суперкола Roma. Това разказа пред AutoExpress главният инженер на Ferrari - Майкъл Лейтерс, който разкрива и други подробности за автомобила.

Най-практичното Ferrari (така го и наричат - Ferrari Utility Vehicle, тоест FUV, а не SUV), ще даде началото на ново семейство автомобили на италианската марка. В него ще попадне поне още един модел, който ще заеме мястото на сегашното комби GT4Lusso. Едновременно с Purosangue компанията разработва и нова хиперкола с V12 двигател, която ще развива над 1000 к.с. и ще се конкурира с Aston Martin Valkyrie.

Ferrari Purosangue

"Паралелно развиваме две нови модулни платформи, като едната е за автомобили с предно разположение на двигателя, а другата - такива със задно. Първият модел на платформата с предно предаване беше Roma, а следващият ще е кросоувър", обясни Лейтърс.

От думите му става ясно, че архитектурата с предно предаване ще може да се използва както за модели със задно предаване, така и за автомобили със задвижване на четирите колела и различен брой места в салона. Платформата позволя съчетаване на 6-, 8- и 12-цилиндрови двигатели с електромотор, но инженерите на Ferrari са на мнение, че електрификацията на V12 ще създаде прекалено тежък и голям автомобил. Затова и всъдеходът Purosangue ще получи по-малък двигател.

Очаква се, че премиерата на Ferrari Purosangue ще се състои в края на 2021 г., като кросоувърът на марката "няма да прилича на нито един подобен модел на пазара". Автомобилът ще поучи система за задвижване на четирите колела, иновационно окачване с възможност за регулиране на пътния просвет и информационно-развлекателна система за возещите се отзад пасажери.

Снимки: AutoExpres

0 от 500