IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралия глоби VW Group със 77,9 млн. евро

Компанията е уличена в измава с вредните емисии

Австралия глоби VW Group със 77,9 млн. евро

Австралийският федерален съд постанови глоба от 125 млн. австралийски долара за VW Group заради фалшиви показатели, свързани с отделянето на вредни емисии.

Според Агенцията за защита на потребителите, това е най-голямата подобна глоба на територията на страната до момента. По-рано агенцията предяви иск в съда, а вчера той потвърди налагането на санкцията. От немската компания заявиха, че ще преразгледат възможността за оспорване на решението.

Първоначално е било постигнато споразумение глобата да бъде в размер на 75 млн. австралийски долара, но впоследствие съдът промени изисканата сума. Скандалът  започна през 2016 г., когато се разбра, че от Volkswagen е продал над 57 000 автомобила с манипулирани показатели в периода 2011-2015 г.

Това е вторият съдебен процес срещу немския концерн в рамките на този месец. Само преди няколко седмици във Великобритания близо 100 000 собственици на превозни средства от марката повдигнаха обвинение срещу нея във връзка със софтуерната измама.

Снимка: Motor

 

 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Истината е простичка. VW не се засягат от подобни глоби - колкото и да са големи. Защо ? Защото са част от индустрия, без която малцина са показали, че могат. Така че глобичките са само за крайните клиенти - те винаги всичко поемат накрая. Ако се погледне глобалната картинка, ясно се вижда, че няма значение на кой континент и в какъв размер е глобата и за кого точно. Механизмите на свободната търговия пренасят всичко към крайните клиенти...
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде ги поставят тези рекорди? В ку-хата ти хралупа ли? Да предположим, че поставят наистина рекорди по продажби. Теб специално какво те топли това? Акционер ли си или ти плащат процент от оборота? А качеството кога ще го оправят? Кога ще спрат с лъжите си? Или викаш индивидите, като теб обичат да бъдат лъгани.
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Абе ( преди 4 години )
    Кучетата си лаят, а VW пак поставя рекорди по продажби!
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея мушмуроци имат късмет, че не ги бръснат за сли-ва в Австралия и никой не им купува дараците! За 5 г. успели да продадат цели 57 000 талиги. Милите те! Купувачите вероятно са немски емигранти и такива, които преди да заминат са били добре облъчени от АБ и подобните измамни медии. Истинските австралийци карат съвсем други превозни средства и никога не биха се изложили да се качат на Фолк с Ваген. В САЩ и Канада положението е същото!
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Закривай!