IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще вгражда филтър с активен въглен в моделите си

Въздухът в купето ще бъде пречистван от вредни газове и бактерии

Volkswagen ще вгражда филтър с активен въглен в моделите си

Филтър за купето с активен въглен ще бъде монтиран във всеки нов автомобил на Volkswagen. Информацията бе обявена от компанията, а целта е да се защити здравето на клиентите, страдащи от алергии, свързани със замърсяването на въздуха.

Системата, която използва такъв филтър, не е нова, като тя се казва Air Care Climatronic. Новото в случая е, че от VW ще я добавят в стандартното оборудване на своите автомобили. Филтърът не позволява проникването на полени, бактерии, гъбични спори и вредни газове в купето. Освен намалената вероятност за алергични реакции, се предполага, че по-чистият въздух ще спомогне и за по-добро концентриране на водача.

VW carbon vilter

Работата на филтъра може да бъде задействана от бутоните, регулиращи климатика. Към системата ще бъда добавян и сензор, отчитащ нивото на замърсяване на въздуха, които ще може автоматично да задейства клапата за рециркулация в купето.

От Volkswagen добавят, че всеки новопроизведен автомобил ще бъде оборудван с такъв филтър. Собствениците на по-стари автомобили на марката също ще могат да се възползват от технологията, тъй като тя ще може да бъде монтирана допълнително.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дизел Пауа ( преди 4 години )
    За изтърбушени ауспуси когато киселее и т.н.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И през тоя филтър ще прекарва горницата от изгорелите газове, която не влиза в официални обявените показатели ;)
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха пак откриха топлата вода от Фолк с Ваген! Хората повече от 10 г ги продават колите си с такива филтри и несе хвалят, а сега чак от селската фирма решили да го правят и със сигурност ще ви вземат повече пари заради новата "екстра". Тези вече дори неса смешни, а просто жалки. И сайтчето вземете ги прекръстете, че днес само 3 от "новините" са за кучата марка ВАГ. Рекорда ви е 5 "новини" обаче. Давайте все така!
  • #4
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубаво е да имаш такъв филтър, в случай че пред теб има друг фолксваген.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фаул вето го имат отдавна това, явно ще го въвеждат за всички модели...
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Геле ( преди 4 години )
    вие сериозно ли с това ще се хвалите? имах такъв в Рено Лагуна от 2001-ва година плюс сензор за качеството на въздуха и само преценяше кога да прави вътрешна циркулация.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ихииии ( преди 4 години )
    че от фаул-вето открили топлата вода :D