fallback

Peugeot 308 става кросоувър

Новото поколение на модела ще има три модификации, дебютира догодина

Концернът PSA планира да инвестира над 200 млн. евро в завода си във френския град Мюлуз, като повечето от тях ще бъдат използвани в подготовка за производството на нов модел (името му още не се знае). Сега там се правят лифтбекът и комбито 508, както и кросоувърът DS 7 Crossback. Преди това в завода се сглобяваше и предишното поколение на кросоувъра 2008, но втората генерация бе преместена в испанския град Виго. Изданието L’argus, позовавайки се на собствени източници, съобщава, че следващото Peugeot 308 ще бъде пуснато в Мюлуз (сегашният модел се сглобява в Сошо) и семейството му ще бъде разширено.

Информация, че в третото поколение Peugeot 308 към петвратия хечбек и комбито ще се присъедини някаква нова версия, се появи още през юни (не вземаме предвид седана, защото той е достъпен само в Китай). Тогава се твърдеше, че новото поколение на хечбека получава вътрешнозаводския индекс P51, комбито - P52, а мистериозната модификация се прави под две кодови обозначения - P54 и P54US. Последният код означава, че това 308 е предназначено за пазара в САЩ, където Peugeot смята да се завърне. През лятото френските медии предположиха, че P54 може би ще бъде кросоувър. А сега порталът L'argus е сигурен в това.

Изданието посочва обаче, че французите вероятно няма да направят пълноценен паркетник - Peugeot 308 ще получи защитен комплект за тялото и релси на покрива, както и увеличен просвет. В какъв тип каросерия ще се появи кросоувър версията още не е ясно. Възможно е и хечбекът, и комбито да имат такъв вариант (Ford например, направи това с най-новия Focus). Очаква се новото поколение на Peugeot 308 да се предлага с бензинови и дизелови двигатели, а освен това моделът вероятно ще получи и електрическа версия. По предварителни данни новото семейство ще бъде качена на монтажната линия през 2021 г., но премиерата му вероятно ще се състои още догодина.

Снимки: Peugeot

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Те да оправят качеството, че сервиза им тук е пълен.
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    308 ще бъде произвеждан и като двуврат кросовър
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    "...към петвратия хечбек и комбито ще се присъедини някаква нова версия..." Просто ще има и вдигната версия
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    ОМГ, само това бяха пропуснали да го "става кросоувър"...
  • #1
    lordlosh ( преди 4 години )
    Няма такъв вариант естествено. На 100% ще има хечбек и комби версия. Пък трета версия да пускат каквато си искат.
fallback
Последни