IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda сложи нов мотор на Kamiq и Scala

За двата модела вече се предлага 1,5-литров TSI със 150 к.с.

Skoda сложи нов мотор на Kamiq и Scala

Компанията Skoda обяви, че два от нейните последни модели - кросоувърът Kаmiq и хечбекът Scala, вече ще се предлагат с 4-цилиндровият турбомотор с обем 1,5 литра и мощност 150 к.с., като това ще е най-мощният вариант и за двата атомобила. Моторът ще се съчетана с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенен автомат.

Бензиновият двигател предага въртящ момет от 250 Нм, като разполага и със система за деактивация на два от цилиндрите при по-ниски натоварвания. При кросоувъра Kodiaq той ще осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,3 секунди във варианта с механични скорости и 8,4 секунди с автомат. Разходът на гориво е 5,4 л/100 км в изънградски условия и 6,7 л/100 км в града.

Skoda

Показателите на Scala с 1,5-литровия турбомотор не бяха официално съобщени. Заедно с новия двигател за хечбека като опция ще се предлага и спортно шаси, при което пътният просвет е намален с 15 мм. То разполага с два варианта на настройки на окачването с регулируеми амортисьори.

Освен това, Kodiaq и Scala са и първите модели на марката, които разполагат с новата технология Wireless SmartLink, която улеснява синхронизирането на мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto с бордовата система на автомобила. Двата модела имат и система за безкабелно зарядно на смартфони.

Снимки: Skoda

0 от 500