IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ford скрили проблемите на скоростната си кутия

Компанията знаела за дефекта на PowerShift още от 2011 г., но не е взела мерки

Във Ford скрили проблемите на скоростната си кутия

За проблемите на скоростната кутия PowerShift, предлагана от Ford се знае от доста време, но се оказва, че американският производител е бил наясно с нейния дефект още от самото началото на производство, но въпреки това е решил да я използва. И сега ще си носи последиците от това решение, съобщава Detroit Free Press.

Трансмисията се появи през 2011 г. на Fiesta, а през 2012 започна да се поставя и на третото поколение на Focus. Още преди излизането на тези два модела в серийно производство, инженери от компанията са предупредили, че е възможна появата на сериозни трудности при нейното използване, но ръководството на компанията е решило да не се отказва от нея.

Ford Focus

Основният проблем е, че автомобилът сам превключва на неутрална предавка и отказва да продължи своето движение. С този дефект са се сблъскали клиенти от цял свят, но във Ford не са взели мерки, защото резервните части на скоростната кутия и нейният ремонт са доста скъпи.

След появата на информацията за това, че във Ford са знаели за проблема, срещу компанията са заведени още 13 000 иска от клиенти на марката. Сега компанията им предлага споразумение, като е готова да плати обща сума от 35 млн. долара обезщетения. Офертата все още не е одобрена от съда.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джеси Джеймс ( преди 4 години )
    Купете си Москвич или Лада 1300, тогава ще имате проблем само с останалите 900 части, хе..хе
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Трън ( преди 4 години )
    Скоростната автоматична кутия на съвременния Форд е на Фолксвааген и Ауди. Не са цвете, но не са и глупостите които изчетох по горе. Зная го, защото имам приятел, който е главен механик във Форд в Германия.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    приятел си купи форд KUGA нов... след 6 месеца ползване му се прецака задния диференциял който е с някакво електронно регулиране на преплъзването....колата в гаранция но не искат да му отстранят проблема... искат му 6К лева за ремонта....е кой ще си купи подобен трошляк
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо лъжат клиентите, ощетяват клиентите. Къде е ЕПА и там подобните им фирмички, които проверяват за нередности. В Япония знаят от 30+ години за ръждивата стомана и за неквалифицираните кадри, в Америка знаят за дефектните им скоростни кутии, защо никой не ги пипа. Защо ?
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нормално. VW вече ги осъдиха колективно в Германия за DSG.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    Тия наркомани не могат да правят коли.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    но пък ще имат огромно челно стъкло...
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нищо ново под слънцето...