IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоростната кутия PowerShift вкарва Ford в съда

7000 собственици на автомобили на марката заведоха дело срещу концерна

Скоростната кутия PowerShift вкарва Ford в съда

Американският концерн Ford бе даден на съд от 7000 собственици на автомобили на марката, която са недоволни от работата на скоростната кутия с 2 съединителя Ford PowerShift, която се поставя на някои от моделите на марката, съобщава Automotive News.

Скоростната кутия PowerShift вкарва Ford в съда

Искът е подготвен от юридическата фирма Stern Law PLLC, като обединява собственици на Ford Focus, произведени през периода 2012-2106 г., и на Fiesta (2011-2106 г.), оборудвани с такава трансмисия. Делото ще се гледа в окръжния съд на окръг Уейн в Детройт.

Ищците смятат, че скоростната кутия PowerShift не е надеждна, бързо се износва, бавно превклочва предавките и често води до неочаквано произволно ускорение на автомобила. Всичко това се отразява на безопасността на машината и намалява нейната пазарна стойност. Завелите делото настояват Ford да им изплати адекватни обезщетения.

От компанията-производител отказаха категорично да коментират претенциите, като обявиха единствено, че „Ford предоставя на своите клиенти автомобили от най-високо качество.”

Изданието обаче припомня, че проблемите със скоростна кутия PowerShift в САЩ започнаха преди време и от Ford отправиха специална препоръка към своите дилъри как да подобрят работата на агрегата.

Това не е първият съдебен иск срещу концерна заради трансмисията – през 2012 г. такъв бе заведен и собственици на автомобили от Калифорния, като тогава бе постигнато извънсъдебно споразумение.

Снимка: Ford

Тагове: ford powershift
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    autofargoabv.bg ( преди 4 години )
    Който не разбира, да не говори глупости. Във фирмените сервизи на форд маслото не могат да ти сменят камо ли да ти поправят скоростната кутия там работят хора които нищо не разбират , не познават парите и зная само да сменяват с ново .
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оня със служебните фордове да се гръмне. Лъжата му изпъкна, като каза за евтина поддръжка. Това значи, че той НИКОГА не е поддържал Форд в официален сервиз. Ни-ко-га!Да се обади в Мотопфое и да попита за цените. Подръжката е като на немски "премиум". Най-скъпата е от на всички масови автомобили. И това не е само в БГ. Понеже пише, че е в Германия да провери и там как са нещата. Аз съм ги проверявал и знам. Същата скъпотия. В автомобилните форуми всички питат защо е скъпо при Форд поддръжката.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    .....обединява собственици на Ford Focus, произведени през периода 2012-2106 г., и на Fiesta (2011-2106 г.), оборудвани с такава трансмисия.....мдаааа за 100 години напред ще искат обезщетение еврейчетата от Stern Law PLLC...
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ох, те в Топ Гиър много хвалят марката Форд. Нали имат завод в Англия. Каква возия имали, как влизали в завой, пфуууу... Карал съм на тест срайв и Фокус и Мондео. Не са лоши наистина, но не са и нищо особено. Карах след това киа сийд, нарочно по-екстремно. Ами на мен корейката ми допадна от фокуса, чисто идивидуално. Иначе имам голф.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи АутоБилд бяха прави като не харесаха тази скоростна кутия на Форд. В този случай май не са излъгали.
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Служебно Мондео,...!!! Тук прекали.
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Wow ( преди 6 години )
    Кажи му Ford, и другите коментари са излишни!
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно няма да си вземат поука и ще ги правят до 2106 година.
  • #1
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Проблемът не е само в скоростната кутия, а в емблемата.