IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Corvette стана бестселър

GM продаде целия му тираж за първата година производство, още преди да се качи на конвейера

Новият Chevrolet Corvette стана бестселър

Първоначално се планираше производството на осмото поколение на култовия спортен автомобил Chevrolet Corvette да започне в края на тази година. Различни неуредици обаче накараха ръководството на GM да отложи това за февруари 2020 г. Това обаче не попречи на американския концерн да отбележи успех.

Шефът на GM за Северна и Южна Америка Бари Енгъл каза, че цялото производство, планирано за 2020 г., вече е продадено по предварителни заявки. Той уточнява в публикацията на Motor Trend, че става дума за около 40 хиляди бройки. Не е ясно дали в този обем за взети под внимание всички планирани модификации, или GM брои само купето. По предварителните разчети на производителя обаче, половината продажби трябва да се паднат на кабрио версията.

Първият официално сглобен нов Corvette ще бъде продаден на търг с помощта на аукционната къща Barrett-Jackson. Наддаването ще се проведе през януари, а концернът ще преведе събраните средства към Детския фонд в Детройт, който подкрепя образователни програми за бедните. Очаква се за първото копие на революционния спортен автомобил да бъде продадено най-малко за 1 млн. долара.

Любопитно е, че според някои сведения всеки Corvette, който се купува на цена под 80 000, означава, че концернът продава модела на загуба (базовата цена спортния автомобил не надвишава 60 000). В GM обаче са готови да се справят с това: първо, Corvette се счита за имиджов модел, и второ, производителят очаква да покрие евентуалните загуби чрез продажби на бъдещи, по-мощни и по-скъпи модификации.

Още снимки на модела - в галерията

0 от 500