IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1200 к.с. за Chevrolet Corvette C8

Ателието Hennessey доработи суперколата и нейния V8 двигател

1200 к.с. за Chevrolet Corvette C8

Когато споменаваме името на американската тунинг-фирма Hennessey, в съзнанието ни изниква първо Corvette. За да не избледнее по някакъв начин тази връзка, Hennessey ни напомни за своите подвизи с нова модифицирана версия на Corvette C8, която ще предлага до 1200 к.с. Тя ще притежава и радикални опции.

Hennessey

"Ние разглеждаме новия C8 Corvette като отлична основа, над която нашите клиенти могат да персонализират допълнително своите автомобили. Това определено включва добавянето на повече мощност и производителност", казва основателят на компанията Джон Хенеси. „През последните няколко месеца имахме стотици запитвания от купувачи на C8, които искат да знаят какво ще предложим за новия Corvette, така че създадохме онлайн въпросник и вече получихме и повече от 250 отговора. Клиентите ни казват какво искат и – каква изненада – това е повече мощност".

Hennessey

Поради тази причина, Hennessey първоначално ще предложи оптимизирана изпускателна система, която позволява "леко увеличение на мощността". Точен брой конски сили все още не е споменат, но вече е планиран компресор, който трябва да я увеличи до 700 к.с. Най-голямата работа ще бъде цялостна конверсия на двигателя за LS2 V8 с напълно оптимизирани периферни компоненти и добавяне на два турбокомпресора. Това би трябвало да увеличи мощността до 1200 к.с. Подсилената трансмисия с двоен съединител ще продължи да изпраща изобилие от тяга към задните колела.

Hennessey

Независимо от нивото на мощностния тунинг, тексаската фирма ще предлага и карбонов аеродинамичен пакет, по-големи апарати на Brembo, регулируемо окачване и специални комбинации от гуми и джанти.

Според актуалните слухове, новият ZR1 също ще има два турбокомпресора, но ще използва високооборотния V8 на състезателния автомобил C8.R. С електрическа подкрепа ще бъдат генерирани 900 к.с., които ще бъдат овладяни със задвижване на четирите колела. Засега непотвърден е легендарният модел Corvette Zora, който може да достигне за първи път над 1000 к.с. в сериен модел.

Снимки: Hennessey Performance

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Куртев ( преди 4 години )
    И , ако някога направят както в Германия,-на магистралите да няма ограничения на скоростта, това ще е за мен раят на земята !!