IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Corvette изненада дори създателите си

Версията C8 се оказа най-бързата в историята на модела

Новият Corvette изненада дори създателите си

Компанията Chevrolet разкри официалните характеристики на осмото поколение на купето Stingray, което се превърна в най-бързият Corvette в историята на модела.

Според  официалните данни, Chevrolet Corvette Stingray с предлагания като опция пакет Z51 ускорява от 0 до 60 мили в час (95,56 км/ч) за 2,9 секунди и преодолява 1/4-миля за 11,2 секунди, развивайки скорост от 195 км/ч. Без пакета Z51 ускорението е само с 0,1 секунди по-бавно, докато останалите параметри са същите, а скоростта на финала дори е по-висока - 198 км/ч. Характеристиките на роудстъра не се съобщават, но вероятно той е по-бавен заради по-голямото си тегло.

Всички тези данни са изненада за инженерите, разработили модела, разкри един от мениджърите в Chevrolet - Алекс Макдоналд, който отговаря за разработка на програмното оборудване на двигатели. Той допълни, че 6,2-литровият мотор LT2 е със същия обем като LT1, който се поставяше на предишното поколение на модела, но не пожела да посочи какво точно е променено.

Новият Chevroelt Corvette C8 ще бъде на разположение на дилърите на марката през февруари 2020 г. Забавянето на старта на продажбите се наложи заради продължилата няколко седмици стачка на работниците в заводите на General Motors.

Снимка: Chevrolet

0 от 500