IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как еволюира интериорът на Chevrolet Corvette

Поглед от шофьорското място върху промените през годините (ГАЛЕРИЯ)

През лятото Chevrolet представи Corvette Stingray от моделната 2020 г., след години на откази, прототипи и безброй заявки за запазени марки, които разкриха стремежите на бранда за първи път автомобилът да е със средно разположение на двигателя. С новото оформление на шасито се появи изцяло нов интериор, какъвто никога досега не бяхме виждали в Corvette. Той е изцяло фокусиран върху водача, с ясно разделение между него и пътника. Това обаче не винаги е било така. Интериорът на Corvette се е променил много през своята 67-годишна история, както, всъщност и външността му.

От Budget Direct направиха поредица от скици, които показват как Corvette се е развил след появата на спортния автомобил през 1953 г. - от първото поколение C1 до последното C8. Първите три генерации имаха много симетричен вид на интериора с добре центриран приборен панел. Едва чак с появата на C4 през 1984 г. Chevy се заигра с интериор, фокусиран върху водача, дискретно разделящ шофьорската седалка от тази на пътника до него.

Chevy понамали тази разлика в C5 и C6, преди отново да раздели салона в C7. Сега, в последното поколение, насоченият към водача интериор е изведен до крайност с още по-значително разделяне между седалките и HVAC (отопление, вентилация и климатизация) контролерите, поставени в уникално положение. Колкото и обаче да се е променил интериорът на Corvette, той не е чак толкова различен. Да, далеч по-сложен е от всякога досега с повече информация, налична за водача, но все още има волан, радио, скоростомер, тахометър и HVAC контролери.

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При всички показани дотук "еволюции" се наблюдава едно и също: чарът приключва до към края на 70-те. Оттам нататък, въпреки всички напъни на дизайнерите, надежда всяка оставете...