IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo пуска нови хибридни версии на S90 и V90

Седанът и комбито ще получат обозначения с буквата "В"

Volvo пуска нови хибридни версии на S90 и V90

Volvo планира да модернизира седана S90 и комбито V90, като двата обновени модела вече бяха забелязани на зимни тестове с минимален камуфлаж. Снимки на тестовите прототипи бяха публикувани от Autocar. Външните разлики в автомобилите са минимални, по-скоро се касае за леки козметични промени.

Значителни промени обаче ще настъпят в техническата част и основната от тях е, че обновените Volvo V90 и S90 ще получат 48-волтова мека хибридна технология, която вече се използва в кросоувърите XC90 и XC60.

Volvo  S90 - хибрид

Системата комбинира 48-волтова батерия с вграден стартер-генератор и такава за рекуперация на енергията, която "улавя" кинетичната енергия при спиране и каране по инерция, и я използва за да повиши общата ефективност.

Volvo V90 - хибрид

Вместо буквите "T" и "D", с които се обозначават бензиновите и дизеловите версии, двата автомобила да получат "табелки" с буквата "B", като при XC60, където има B4, B5 и B6. Очаква се моделите да бъдат обновени в средата на 2020 г. и да се появят на пазара до края на същата година.

Volvo V90 - хибрид

По-нататъшните промени вероятно ще бъдат постепенни, като модернизация на оборудването в цялата гама и незначителни промени в софтуера на информационно-развлекателната система. Очаква се плъг-ин хибридът T8 да остане непроменен, но Volvo може да представи по-спортно настроен модел от
Polestar Engineered.

Снимки: Autocar

0 от 500