IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият автомобилен Android дебютира във Volvo

Мултимедийната система ще се появи в напълно електрическия XC40 (ВИДЕО)

Новият автомобилен Android дебютира във Volvo

Google и Volvo се обединиха, за да разработят нова мултимедийна система, която ще дебютира на изцяло електрическия кросоувър XC40. Новата информационно-развлекателна система е разработена от американската софтуерна корпорация специално за автомобили, а краткото видео дава представа как тя функционира.

Новата автомобилна ОС е наречена Android Automotive OS. В нея можете да се инсталират всякакви фирмени приложения: Google Assistant, Google Maps, Google Play Store и други. Актуализацията става "по въздуха" - както ъпдейтваме смартфоните си, а мултимедията непрекъснато ще се подобрява, тъй като милиони разработчици редовно пускат различни приложения за Android устройства.

Навигацията ще може не само да подсказва завоите, но и да подобрява работата на помощните системи за водача, като използва радари, камери и сензори, предоставяйки актуална информация за ограниченията на скоростта и други.

Изцяло електрическият кросоувър Volvo XC40 ще бъде представен на 16 октомври. Шведският автомобилен производител твърди, че това ще бъде един от най-безопасните електромобили на световния пазар.

0 от 500